L'Hospital de Granollers rep un premi Benchmarking per l'eficiència durant el 2020

L'accèsit reconeix els bons resultats en els indicadors d'adequació i qualitat del centre

Societat

Manel Ferré, president del CSC, ha lliurat el guardó al director de l'Hospital, Rafael Lledó
Manel Ferré, president del CSC, ha lliurat el guardó al director de l'Hospital, Rafael Lledó | Hospital de Granollers

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i Benchmarking Sanitari 3.0 han lliurat avui, dimarts, els Premis Benchmarking CSC/ARQ 2021 en les categories d'hospital comarcal, general i d'alta tecnologia. En aquesta sisena edició, l’Hospital General de Granollers ha estat guardonat amb un premi accèssit per tenir els millors resultats en indicadors d'adequació, qualitat i eficiència en l’any 2020 en la categoria d’Hospital General.

Els centres guanyadors han estat l’Hospital Dos de Maig, en la categoria d’Hospital Comarcal; el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, en la categoria d’Hospital General, i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, en la categoria d’Hospital d’Alta Tecnologia. A banda de l’accèssit que ha rebut l’Hospital General de Granollers en la seva categoria, els altres dos accèssits s’han entregat a l’Hospital de Palamós (Hospital Comarcal) i l’Hospital Universitari de Bellvitge (Alta Tecnologia).

L’acte de lliurament dels premis ha comptat amb la presència del doctor Rafael Lledó, director general de l’Hospital de Granollers, que ha participat en la taula de debat amb els centres guardonats Nous reptes del sector salut en un context post pandèmia: Què hem après de la pandèmia? Quin paper pot jugar el benchmarking en aquest context?, moderada per José Augusto García Navarro, director general del CSC. El president del CSC, Manel Ferré, ha estat l’encarregat de fer l’entrega dels guardons, que ha tingut lloc a la seu de l’entitat.

El projecte CSC / ARQ examina l'anàlisi del rendiment i la qualitat que busca superar la limitació actual de les fonts d'informació i permetre que els centres que en formin part puguin compartir alguna cosa més que dades i resultats. Higia Benchmarking col·labora en aquest projecte del CSC en l'apartat tècnic, en la definició i construcció dels indicadors d'eficiència, adequació i qualitat assistencial que s'han utilitzat per identificar els hospitals Benchmark. Per poder realitzar aquesta valoració Benchmark, s'analitzen els resultats que s'obtenen a partir de la informació del Conjunt mínim bàsic de dades (CMBD) del 2020 dels hospitals participants mitjançant les anàlisis comparatives ajustades de la plataforma Benchmarking Sanitari 3.0® (BS3).

Edicions locals