L'Hospital reconeix els seus professionals en la Nit dels Agraïments

Entre d'altres, van rebre una distinció pòstuma l'endocrinòloga Vicky Yetano i la informàtica Lada Moret

Societat

Els premiats en la Nit dels Agraïments de l'Hospital General de Granollers
Els premiats en la Nit dels Agraïments de l'Hospital General de Granollers

L’Hospital General de Granollers va retre homenatge dijous, en un acte al Teatre Auditori, a diversos professionals que han estat cabdals en els anys d’història del centre. Va ser en l’anomenada Nit dels Agraïments, en què es van lliurar els ja tradicionals Fulls d’Història. Així, la doctora Vicky Yetano, fundadora de la Unitat d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital i que va morir l'any passat a conseqüència de la Covid-19, i Lada Moret, que fa 44 anys va crear el Servei d'Informàtica del centre sanitari, van ser distingides amb les Pedres de l’Hospital, un reconeixement pòstum a dues persones importants en els inicis de l’hospital modern.

En l’acte també es van lliurar les Medalles d’or de la institució. Una va ser per a Hermínia Vázquez, auxiliar d’infermeria especialitzada en lactància materna, qui en la seva intervenció es va declarar una “enamorada” de la seva professió i va fer extensiu el guardó a “totes les auxiliars d’infermeria que cada dia treballen per fer sentir millor els pacients”. L’altra medalla va ser per al metge i cirurgià, especialista en pediatria, Josep Maria Bosch Banyeras, avui jubilat, qui va afirmar haver viscut a Granollers “els 10 anys més creatius de la meva vida”.

La tercera distinció, les Mans de l’Hospital, es concedeix a grups o associacions que ajuden a tirar endavant el centre sanitari. Aquest any va ser per a la parròquia de Sant Esteve, sobretot per reconèixer la venda, el 1917, del retaule gòtic de la parròquia, que va permetre finançar la construcció de l’edifici històric de l’hospital-asil. Germán Cequier, en nom de la parròquia, celebrava els 104 anys d’una “bona decisió” que va permetre a la ciutat “tenir un equipament sanitari de primer nivell”.

Més premis professionals

En l’acte també es va fer entrega dels Premis Talentum, un guardó concedit per votació popular dels mateixos treballadors del centre sanitari i que reconeix el talent de quatre professionals de la institució. Els guanyadors van ser Raquel Benavent, cap clínic del Servei de Geriatria; la infermera Raquel Carmona; l’auxiliar d’infermeria Antonio Gay; i el cap de Gestió de Clients de l’Hospital, Juan Carlos Larrea.

Alhora, enguany també s’ha celebrat la 4a edició de la Marató Científica de l’Hospital, uns fòrums professionals que s’organitzen cada tres anys des de 2012. En aquesta ocasió la marató se centrava en l’impacte de la Covid en pacients i professionals, i va aplegar un total de 160 participants en 42 comunicacions.

D’aquestes, van ser especialment reconegudes les de M. Carme Ferrer, d’Atenció a l’Usuari, en l’àmbit no assistencial; la de Carlos Seguí, del Servei de Farmàcia, en l’àmbit d’innovació; la de Joana Guerrero, del Servei de Prevenció de Riscos Laborals, en l’àmbit professional; la de José Luis Jiménez, de Medicina intensiva i la comissió de mortalitat, en l’àmbit de pacients; i la de Gemma Pérez, de Medicina Interna, com la millor comunicació per l’atenció a la malaltia crònica geriàtrica en la comunitat durant la pandèmia de la Covid-19.

Un moment de canvi

Rafel Lledó, director general de l’Hospital, va agrair a la ciutadania i el teixit empresarial de la comarca el suport que van donar al centre sanitari i els seus professionals durant els mesos més durs de la pandèmia. “Aquests 21 mesos hem fet pinya amb la ciutadania. Ara volem agrair-li la complicitat, la solidaritat i el suport”, deia Lledó, qui es marcava com a repte “mantenir i reforçar la dimensió més humana de la institució”, “amb professionals molt compromesos amb la seva feina i orientats al servei”.

En la mateixa línia, l’alcalde de Granollers i president de la Fundació Hospital Asil, Josep Mayoral, va cloure l’acte assegurant que l’Hospital –“un espai de servei, de comunitat i de cura”– viu ara un moment de “canvi” i d’“esperança”. “Fins ara estàvem a la cua en nombre de llits i atenció sanitària; és moment de fer un salt endavant i enfortir-nos en qualitat i complexitat”, deia.

La Nit dels Agraïments va estar conduïda pel doctor Germà Morlans i va comptar amb l’acompanyament musical del trio Idíl·lic i el duet format per Albert lax i Elle León.

Edicions locals