La 5a edició de la VallèsBot se centrarà en el món de la bicicleta

La jornada presencial per presentar els projectes dissenyats pels alumnes serà el 24 de maig a la pista polivalent de Canovelles

Societat

La 5a edició de la VallèsBot se centra en el món de la bicicleta
La 5a edició de la VallèsBot se centra en el món de la bicicleta

Escoles i instituts de Granollers, Canovelles, la Roca i les Franqueses participaran, un any més, en el projecte educatiu VallèsBot, una iniciativa pensada per potenciar la programació i la robòtica com a eina per estimular la creativitat i el treball per projectes als centres educatius.

El centre d’interès d’aquesta edició serà la bicicleta i els reptes que es generen al voltant de la mobilitat sostenible, un element que uneix Granollers amb els tres municipis de l’entorn. Així, es proposa a l’alumnat que reflexioni sobre la bicicleta com a vehicle, però també sobre l’entorn i l’urbanisme, tenint en compte elements de seguretat, els usos que es pot donar a la bicicleta i també l’espai on es fa servir.

Aquest dimarts, representants dels centres educatius, els ajuntaments i el Departament d'Educació van presentar l’edició d’enguany, que el 24 de maig, a la pista polivalent de Canovelles, viurà la jornada presencial per mostrar els enginys robòtics de cada escola treballats en equip durant tot el curs.

José Antonio Aguilera, regidor d’Educació de les Franqueses, destacava “el protagonisme de l’alumnat” en aquest projecte, ja que és l’encarregat de “fer recerca i buscar respostes i solucions a problemes de la vida quotidiana”. També Albert Gil, alcalde de la Roca, valorava la “innovació” i la “creativitat” dels alumnes, i Emilio Cordero, alcalde de Canovelles, subratllava que la VallèsBot és un projecte de “transformació de pobles i ciutats a través de l’educació” que va més enllà d’un sol municipi.

També Josep Mayoral, alcalde de Granollers, destacava la dimensió tecnològica del projecte: “Cal més espai per a les enginyeries i la tecnologia al sistema educatiu: hem de capgirar la piràmide educativa i aportar més base científica a les escoles, des de ben petits”, deia. Finalment, Demelza Sánchez Haba, professora de tecnologia de l’INS Domus d’Olivet de Canovelles, explicava que la VallèsBot potencia la “cohesió de grup”, i que es treballa de manera “competencial i transversal” durant tot el curs.

En l’edició de 2021, centrada a trobar ginys tecnològics que facilitin la vida de la gent gran, van participar-hi 17 centres de primària i secundària, que van presentar un total de 28 projectes.

Edicions locals