El pas soterrat per a vianants a l'estació de Corró d'Avall es construirà durant el 2022

Representants municipals i d'Adif aborden els detalls del projecte, que coincidirà amb la reforma de l'estació de l'R3

Societat

L'alcalde Colomé i el regidor Ganduxé amb representants d'Adif a Madrid
L'alcalde Colomé i el regidor Ganduxé amb representants d'Adif a Madrid

L’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, i el regidor d’Urbanisme, Jordi Ganduxé, van ser dijous a Madrid per reunir-se amb representants d’Adif i ultimar el projecte del pas soterrat per unir el nucli de Corró d'Avall amb les antigues casernes militars. Els representants municipals van aprofitar per conèixer els detalls de la remodelació de l'estació de l'R3 de Rodalies, a Corró d'Avall, una actuació que suposarà l'ampliació d'andanes i la desaparició dels passos a nivell creant un pas inferior amb escales i ascensors adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

El projecte preveu la construcció d'un calaix sota les vies del tren per part d'Adif, que l'Ajuntament habilitarà com a pas per a vianants encarregant-se de les obres d'accés, il·luminació i seguretat, així com de la construcció d'un aparcament públic, on ara hi ha la tercera via i els horts, que donarà servei a l'estació i a la zona d'equipaments de les antigues casernes militars.

Durant la reunió, Ajuntament i Adif van parlar dels detalls d'aquest projecte que ha de millorar la connectivitat del municipi. El pas soterrat permetrà que els vianants puguin accedir directament des del costat de l'estació de Corró d’Avall a les antigues casernes militars.

Per a Colomé, aquest projecte permet avançar en un dels objectius prioritaris de l'equip de govern: "facilitar la connexió entre tots els pobles i les zones del nostre municipi". "Hem de crear xarxes de connexió fluides per als vianants que facilitin la mobilitat i alhora siguin sostenibles i respectuoses amb el medi ambient". "Pensem en gran, pensem amb la mirada posada a l’Agenda 2030 i les nostres polítiques han de ser de futur", deia l'alcalde.

Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme, Jordi Ganduxé, explicava que el pas soterrat es construirà al llarg de 2022. "Des de l’Ajuntament vam fer aquesta proposta perquè considerem que serà un pas que facilitarà molt la mobilitat entre dues zones de Corró d’Avall des d'un punt estratègic: l'estació de tren", deia.

Edicions locals