CCOO es mobilitzarà perquè es 'corregeixin les desigualtats' en la sortida de la pandèmia

Més de 200 delegats del sindicat al Vallès Oriental han participat aquest dijous en una assemblea a Can Ribas, a les Franqueses

Economia

Els assistents a l'assemblea de CCOO a Can Ribas, aquest dijous
Els assistents a l'assemblea de CCOO a Can Ribas, aquest dijous

Més de 200 delegats de CCOO del Vallès Oriental s’han trobat aquest dijous a Can Ribas, a les Franqueses, per preparar la mobilització que diverses entitats socials tenen previst convocar abans de final d’aquest any a Barcelona. L’organització vol posar el seu actiu sindical al servei d’aquesta plataforma d’entitats per tal que la mobilització tingui més força a l’hora de pressionar els governs perquè facin “polítiques d’esquerres que arribin de veritat a la gent” i per “reconquerir els drets perduts arran de les últimes crisis”.

A l’assemblea hi ha intervingut el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, qui apuntava que cal aprofitar el moment de recuperació econòmica actual per “corregir els desequilibris i desigualtats que hi ha a la societat, els alts nivells de pobresa –al voltant del 25%– i la precarietat i la pobresa laboral, que afecta un de cada 10 treballadors”.

La manera d’aprofitar-ho, deia, és mitjançant les meses de diàleg social obertes amb el govern de l’Estat per reformar el sistema de pensions i de relacions de treball; i també mitjançant els pressupostos per l’any que ve, que orientaran les polítiques per sostenir els serveis públics. “Les retallades d’anteriors crisis han malmès l’estat del benestar i han produït un increment de les desigualtats. Ara que sortim de la pandèmia i que la recuperació econòmica s’obre camí cal un nou contracte social sense pobresa i sense desigualtats”, insistia.

En aquest sentit, el sindicat aposta per posar fi a la precarietat del mercat de treball derogant la reforma laboral del PP, apujant el salari mínim fins als 1.000 euros mensuals el gener del 2022 i al 60% del salari mitjà el 2023, i fent efectiu el dret a l’habitatge i als serveis bàsics.

Gonzalo Plata, secretari general del sindicat al Vallès Oriental, recordava que hi ha “molts motius” per mobilitzar-se. “Al Vallès Oriental ens juguem l’arribada dels fons Next Generation, que no volem que es destinin a asfaltar carrers, sinó que s’han de destinar a la indústria, que és el gran valor de la nostra comarca i que genera ocupació”. Posava d’exemple la indústria de l’automòbil, “que representa més del 15% del teixit industrial de la comarca” i que està en una situació de crisi pel canvi de model en el sector.

També apuntava que cal reforçar la formació professional per a la indústria alimentària i del sector químic. I concloïa: “demanem una reforma fiscal perquè el creixement econòmic arribi a tothom i els recursos es reparteixin millor”.

Edicions locals