Colomé trasllada al Congrés la preocupació pel tancament de bancs

L'alcalde ha registrat la moció aprovada per l'Ajuntament i les firmes recollides pels veïns de Bellavista

Societat, Política

Colomé, al registre del Congrés dels Diputats, a Madrid
Colomé, al registre del Congrés dels Diputats, a Madrid

L'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, va fer arribar dimecres al Congrés de Diputats, a Madrid, la preocupació del consistori i dels veïns del municipi pel constant tancament d'oficines bancàries, en aquest cas a Bellavista.

Colomé va registrar el certificat de la moció que l'Ajuntament va aprovar al setembre en contra del tancament de l'oficina del BBVA a Bellavista i les firmes recollides pels veïns com a mostra de rebuig. "Els bancs i les caixes estan deshumanitzant els seus serveis. Són entitats privades i poc podem fer els ajuntaments, però demanem unitat política a l'Estat perquè és un problema molt greu. És una vergonya i només es pot solucionar legislant des de dalt", diu Colomé.

Des que va tancar l'últim banc de Bellavista, l'Ajuntament s'ha reunit amb representants del BBVA per proposar solucions alternatives, sobretot per a les persones amb dificultats per desplaçar-se o per fer servir els canals digitals que ofereixen bancs i caixes o, almenys, per minimitzar l'impacte del tancament.

Entre les propostes plantejades hi ha la moratòria d'uns mesos en el pagament de comissions per part del veïnat de Bellavista per l'ús de la finestreta o l'oferta de cursos per aprendre a fer servir el caixer automàtic i l’aplicació del banc. "Això no soluciona el problema", diu Colomé. "A tots ens obliguen a tenir els diners a bancs i caixes, i s'han de facilitar aquests serveis", reclama.

Edicions locals