Pau Ribes: 'M'ha tocat ser pioner en un esport feminitzat'

El nedador d'artística participa en una trobada col·loqui al Teatre Auditori de Bellavista

Esports

Pau Ribes: 'M'ha tocat ser pioner en un esport feminitzat'
Pau Ribes: 'M'ha tocat ser pioner en un esport feminitzat' | Ajuntament de les Franqueses

"M'ha tocat ser pioner en un esport habitualment de dones. Estic orgullós d'haver obert camí, però és important que aquesta lluita sigui comunitària". Ho diu el nedador d'artística del CN Les Franqueses, Pau Ribes, que dimarts va participar en una trobada col·loqui al Teatre Auditori de Bellavista. Aquesta activitat és impulsada per la Biblioteca municipal i té com objectiu reflexionar al voltant de l'esport i el gènere.

Ribes té una àmplia experiència de 15 anys en la natació artística, un esport amb tradició femenina. "Crec que l'esport és de tots, encara estem en una mentalitat tancada de pensar en els esports pel gènere. Hem de lluitar per canviar això", deia Ribes, que ha aconseguit participar en campionats internacionals amb Espanya, tot i que encara lluita perquè la seva disciplina s'introdueixi als Jocs Olímpics.

Durant el col·loqui, també hi havia Carola Fontan, futbolista del Sant Gabriel, que el pròxim any marxarà becada als Estats Units d'Amèrica. "L'esport sempre està pensat per a homes, a la dona se la tracta com a inferior excepte en aquelles disciplines marcades pels estereotips", explicava Fontan.

Des de l'àmbit de la gestió, el gerent del Patronat Municipal d'Esports, Pep Campanya, ha reconegut que a nivell de clubs i competicions la proporció és de 70 a 30, i que des del municipi s'aposta clarament per l'esport femení i per, a curt termini, equiparar aquestes xifres.

El col·loqui que podeu recuperar al Canal de Youtube de l'Ajuntament de les Franqueses ha estat conduït per la periodista Aida Clemente i també hi han estat presents el president del Patronat Municipal de Cultura, Educació, Infància i Joventut, José Antonio Aguilera; la regidora d'Esports, Montse Vila; la regidora de Feminisme i Igualtat, Marta Reche, que ha parlat de l'aposta per la igualtat del municipi i dels serveis que ofereix per aconseguir-la i, els responsables del Servei de Biblioteca Municipal i del projecte "Biblioteca de l'Esport". Al final de l'acte també s'ha reconegut la feina feta per la igualtat pels instituts d'Educació Secundària de les Franqueses.

Edicions locals