La Mitja preveu un límit d'inscripcions d'entre 5.000 i 6.000 dorsals

La cursa se celebrarà el 6 de febrer del 2022 i obrirà inscripcions el 15 de novembre

Esports

Falten tan sols 86 dies per celebrar l'edició 36a de la Mitja Marató Granollers - les Franqueses - la Garriga. Tal com va avançar fa unes setmanes Som*, la cursa de 21 km tindrà lloc el 6 de febrer i, per tant, recuperarà la seva data habitual de celebració amb el primer diumenge del segon mes de l'any.

"Estem molt contents de poder anunciar la tornada de la cursa a la seva data habitual. Estem molt il·lusionats amb aquesta nova edició, que també suposarà la tornada al circuit clàssic", explica el responsable de l'AE La Mitja, Toni Cornellas, que valora positivament el circuit alternatiu per la Covid-19 del 2021, però admet que "hi ha ganes de recuperar el nostre el 2022, amb la sortida a prop de la plaça Serrat i Bonastre".

Entre 5.000 i 6.000 dorsals
La Mitja vol celebrar la 36a edició amb una limitació de participants, d'entre 5.000 i 6.000 participants. "Nosaltres farem sortides en diferents intervals de temps, llavors no ens podem arriscar a veure un encreuament de corredors, que podria passar quan els primers baixen per les Franqueses i els últims pugen", comenta Cornellas, que remarca que la limitació de dorsals inclourà les distàncies de 10 km i del Quart, que el 2021 no es van córrer per evitar aglomeracions i tenir un major control de les mesures sanitàries. De fet, un cop s'obri el període d'inscripcions, a partir del 15 de novembre, la Mitja preveu un descompte en la inscripció dels atletes que el 2021 hagin fet la cursa de 21 km i els 10 d'El Tast.

Pel que fa a la cursa infantil de dissabte –la Mini–, l'organització decidirà més endavant si finalment la pot celebrar. En canvi, es preveu que hi hagi la passejada de l'Open. A més, es recuperaran els actes previs de la Mitja, com ara la plantada de l'arbre del bosc de la Mitja, la presentació a la Garriga i el concert a les Franqueses, entre d'altres. 

Edicions locals