Jordi Madera guanya la Marató de Barcelona en cadira de rodes

L'esportista s'imposa a la cursa barcelonina, tot i les molèsties a l'espatlla esquerra

Esports

Jordi Madera guanya la Marató de Barcelona en cadira de rodes
Jordi Madera guanya la Marató de Barcelona en cadira de rodes | Facebook Jordi Madera

José Luis Rodríguez Beltrán

L'atleta paralímpic Jordi Madera ha tornat a guanyar la Marató de Barcelona en cadira de rodes. El franquesí va imposar-se amb un temps d'1 hora i 48 minuts després d'un canvi de ritme potent en la pujada de l'avinguda Paral·lel, que li permetia travessar en solitari la línia d'arribada. 

Madera va participar als 42 km de Barcelona, tot i haver superat una grip –que el va deixar dijous i divendres sense poder fer exercici– i arrossegar encara molèsties físiques a l'espatlla esquerra des de la seva operació ja fa més de set mesos. El franquesí havia competit feia unes setmanes a les maratons de Londres, del Regne unit, i de Chicago, als Estats Units d'Amèrica, amb un 8è i un 7è lloc, respectivament. "Encara tinc molèsties des de l'operació i això em dificulta competir, tot i que puc anar a ritme. M'he de fer més proves per conèixer l'abast de la molèstia", explica Jordi Madera, que es mostra satisfet del triomf barceloní: "diria que ja són set vegades que he guanyat a Barcelona". 

L'atleta paralímpic va aconseguir el triomf després d'un canvi de ritme brusc en l'últim quilòmetre. En la pujada del Paral·lel vaig veure l'oportunitat i vaig guanyar amb una diferència d'uns 100 o 150 metres respecte al segon classificat", comenta l'esportista paralímpic que afegeix que la cursa va ser com a ell li interessava: "no volia que fos ràpida". 

L'atleta paralímpic està a l'espera de les proves mèdiques que li han de fer dimarts, per conèixer els resultats obtinguts per planificar la temporada 2021-2022. 

Edicions locals