Pau Ribes farà dimarts a Bellavista una xerrada sobre l'esport i el gènere

La sessió, a les 10 h al Teatre Auditori, també tindrà un col·loqui al voltant de l'esport com a recurs educatiu

Esports

Pau Ribes, nedador artístic del CN Les Franqueses
Pau Ribes, nedador artístic del CN Les Franqueses

El projecte la Biblioteca de l'Esport convida dimarts (10 h) al Teatre Auditori de Bellavista a una trobada col·loqui per reflexionar al voltant de l'esport i el gènere. Comptarà amb la presència de Pau Ribes, primer nedador de natació artística adscrit al Club Natació de Les Franqueses i adherit al projecte de la Biblioteca de l'esport. El convidat parlarà de la seva experiència en una disciplina esportiva tradicionalment associada al gènere femení.

La trobada reflexionarà sobre l'esport com a recurs educatiu. També hi participarà Carola Fontan, autora del treball de recerca Esport i discriminació, alumna de l'INS El Til·ler i futbolista; Ismael Martín, professor de l'INS Lauro; Josep Campaña, director gerent del Patronat Municipal d'Esports; i Josep Maria Mas, president del Club Natació les Franqueses. La trobada reflexionarà sobre el gènere com una condició determinant i alhora com a motiu d'exclusió en el món esportiu.

L'acte serà en format híbrid. Per assistir-hi presencialment es poden reservar les entrades a www.entrapolis.com i també es podrà seguir a través del canal de YouTube de l'Ajuntament i de Facebook.

Igualtat de gènere en l'esport

D'altra banda, el ple de l'Ajuntament va donar suport dijous a una moció presentada per JxLF i PSC per garantir la igualtat de gènere també dins l’àmbit esportiu i evitar que cap estereotip pugui incidir en la seva pràctica. Concretament, el text demanava la inclusió dins el programa olímpic de competicions mixtes la disciplina esportiva de natació artística i totes aquelles que es practiquin a escala internacional i n'estiguin excloses. D'aquesta manera es busca donar suport al nedador Pau Ribes, que actualment no pot participar en els Jocs Olímpics, ja que és un dels únics homes que es dediquen a aquesta disciplina.

Edicions locals