Els CAP comencen la vacunació contra la grip a majors de 60 anys

Les persones de més de 70 anys i que tinguin la segona dosi del vaccí de la Covid-19 des de fa més de 6 mesos, podran vacunar-se simultàniament de la tercera dosi

Societat

| ACN

Els Centres d'Atenció Primària (CAP) de l'Institut Català de la Salut al Vallès Oriental han iniciat la campanya de vacunació contra la grip, que enguany té com a objectiu principal arribar a les persones majors de 60 anys, les que pateixen una malaltia crònica, embarassades i professionals de la Salut. Com a novetat, en aquesta ocasió, les persones que van rebre la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19 fa més de 6 mesos i que tenen més de 79 anys, podran rebre simultàniament la vacuna de la grip i la tercera dosi contra la SARS-CoV-2.

Així, amb la doble vacunació, l'ICS pretén protegir al màxim els col·lectius més vulnerables davant una possible coinfecció. La tercera dosi de reforç contra la SARS-CoV2, fins ara, ja s’havia obert a les persones que viuen a les residències geriàtriques i a les immunodeprimides i, ara, s’obre a la població general de més de 70 anys.

Cada un dels equips d’atenció primària del territori han establert espais de vacunació en funció de les especificitats del seu centre i de la seva població. Així doncs, en alguns casos la vacunació es farà als CAP i, en altres, a punts externs i comunitaris (centres cívics, casals, espais municipals, etc.). En el cas de Granollers, les vacunes se subministraran als CAP Sant Miquel i Vallès, i a les Franqueses, als CAP Les Franqueses de Bellavista i al CAP Corró d'Avall.

Com demanar cita

Totes les persones que formin part dels col·lectius de risc poden demanar cita a través del web de programació de visites citasalut.gencat.cat o a través de La Meva Salut, a l’apartat Cita.

També es pot demanar dia i hora a través de la central de trucades, des d’on es programa directament la cita, al telèfon 93 326 89 01. A més, com cada any, es podrà contactar directament amb el centre d’atenció primària corresponent.

Edicions locals