Carmen Martín, d'A4elkm, guanya el Campionat de Catalunya de marató

La franquesina, de 49 anys, s'imposa a la Marató d'Empúries amb una victòria incontestable

Esports

Carmen Martín, al primer lloc
Carmen Martín, al primer lloc | A4elKM

José Luis Rodríguez Beltrán

Carmen Martín, d'A4elkm de les Franqueses, s'ha imposat al Campionat de Catalunya de marató, que va tenir lloc diumenge amb la disputa de la Marató d'Empúries. La franquesina va dominar la cursa empordanesa i va aconseguir rebaixar la seva millor marca personal en 1 minut i 50 segons amb un temps de rècord, en 3 hores, 8 minuts i 11 segons. 

La corredora aspirava a imposar-se en la seva franja d'edat, de 45 a 49 anys, i va guanyar la categoria general després d'imposar-se amb un marge de 12 minuts amb la segona. "Havia entrenat amb la idea de guanyar la meva categoria d'edat perquè tinc 49 anys i em vaig veure amb molt bones sensacions fins a la victòria de la classificació general", explica la franquesina, que també ha guanyat el català de 10 km i de mitja marató, però de la seva franja d'edat: "és el títol més important que he guanyat mai perquè és absolut".

Martín va reprendre les curses fa deu anys després d'haver estat una habitual en la seva joventut amb la disputa de les curses de camp a través i ara es prepara per disputar el Campionat d'Espanya de marató a Sevilla, de la mà del seu entrenador Jaume Aragonès. "Vull competir a Sevilla amb la intenció de seguir rebaixant la meva marca personal, però la lluita per la victòria general és impossible perquè van atletes d'elit, però intentaré el de la meva franja d'edat", explica la franquesina. 

Edicions locals