El CAP de Corró d'Avall tindrà un psicòleg especialitzat en salut mental a partir del novembre

Representants municipals es reuneixen amb responsables del Departament de Salut per reclamar més serveis al CAP de l'Espai Can Prat

Societat

Anna Aran i Meritxell Budó, responsables del Departament de Salut, han visitat el CAP de l'Espai Can Prat I Foto: Ajuntament
Anna Aran i Meritxell Budó, responsables del Departament de Salut, han visitat el CAP de l'Espai Can Prat I Foto: Ajuntament

El Departament de Salut destinarà un psicòleg comunitari, especialitzat en salut mental, al CAP de Corró d'Avall a partir del 2 de novembre. Així ho han anunciat aquest divendres a les Franqueses la secretària d'Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut de la Generalitat, Meritxell Budó, i la gerent de l'Àmbit Metropolità Nord del CatSalut, Anna Aran, en una visita a l'Espai Can Prat, un dels pocs equipaments sanitaris inaugurats al país durant la pandèmia.

Budó ha anunciat que el Departament de Salut ha contractat 150 psicòlegs comunitaris a tot Catalunya per reforçar l'atenció en l'àmbit de la salut mental, 40 dels quals ja han començat a exercir en diferents ambulatoris. "Ara afloren moltes malalties i trastorns en salut mental, sobretot pel que fa al benestar emocional, a causa de tot el que hem viscut aquesta pandèmia", deia. Per això s'ha reforçat aquest servei a tot el país i, en el cas de les Franqueses, donarà servei al CAP de Corró d'Avall a partir del 2 de novembre.

Més serveis al CAP

En la visita també s'han reunit amb l'alcalde Francesc Colomé i la regidora de Salut, Marina Ginestí, que han demanat a Salut l'aprofitament de les noves instal·lacions de Can Prat per incrementar serveis i personal. A més, l'Ajuntament ha presentat les 700 firmes recollides entre els veïns que reclamaven la recuperació total de serveis com medicina general i pediatria. "A poc a poc anirem recuperant tots els serveis que teníem abans de la pandèmia", deia Colomé, "i fins i tot amb més intensitat". De fet, recordava, "el servei de pediatria ja s'ofereix des del 20 de setembre".

Budó, per la seva banda, ha explicat que si bé durant la Covid s'ha aturat pràcticament tota l'activitat ordinària en l'atenció primària –per destinar als professionals a altres tasques relacionades amb el control i seguiment de la pandèmia–, "ara és moment de recuperar l'activitat ordinària i l'accessibilitat al sistema de salut". En aquest sentit, assegurava, "comencem ara a recuperar tots els serveis que s'oferien abans de la pandèmia i també la presencialitat als CAP". 

Finalment, les dues responsables de Salut també han anunciat que el punt de vacunació massiva del Palau d'Esports tancarà el pròxim 2 de novembre, ja que l'estratègia de vacunació se centra ara en nínxols més petits i localitzats, on es detecten alts percentatges de col·lectius no vacunats. A més, també han garantit que el nou CUAP del carrer Girona de Granollers –l'antiga Policlínica– obrirà a començaments d'any, amb algunes setmanes de retard respecte al calendari inicialment previst.

Edicions locals