Arantxa Rus, cap de cartell del torneig d'Els Gorchs

La jugadora dels Països Baixos s'entrena al club franquesí des de fa un any

Esports

Arantxa Rus, cap de cartell del torneig d'Els Gorchs
Arantxa Rus, cap de cartell del torneig d'Els Gorchs | Facebook: Arantxa Rus

José Luis Rodríguez Beltrán

La jugadora dels Països Baixos Arantxa Rus serà la cap de cartell de la 10a edició del Torneig Internacional Femení ITF-WTA de les Franqueses, que tindrà lloc a partir de dimarts a les instal·lacions del CT Els Gorchs. La competició internacional, que donarà 80.000 dòlars en premis a més de l'hostalatge, és la competició de més rellevància que se celebra a Catalunya i la més important en l'àmbit estatal pel que fa a la superfície de pista ràpida. La classificació prèvia donarà el tret de sortida a la competició diumenge i dilluns, mentre que dimarts s'iniciarà el quadre principal.

Rus jugarà a casa perquè des de fa un any s'entrena a les instal·lacions franquesines de la mà del seu tècnic, Julian Alonso, que ha muntat la seu de la seva acadèmia professional al CT Els Gorchs. La jugadora professional, que viu a Canet de Mar, s'ha situat al número 61 del rànquing internacional i serà la rival a batre del quadre principal. "Que Arantxa s'entreni a les nostres instal·lacions ens dona prestigi perquè està entre les 100 millors tennistes del món. A més, és una referent en la qual es miren les nostres joves tennistes", explica el president del CT Els Gorchs, Jaume Marquès, que afegeix: "ella viatja sovint per les competicions, però quan s'entrena sempre la tenim aquí". Rus arriba a les Franqueses després de perdre a primera ronda al torneig d'Indian Wells, dels Estats Units d'Amèrica, però anteriorment havia guanyat els tornejos de València W80 i els dos de San Bartolomé de Tirajana W20, a Gran Canàries. La temporada passada va guanyar 10 tornejos d'ITF i enguany va camí del seu quart títol.

Onze jugadores al top 200
La competitivitat del torneig franquesí està assegurada amb 11 jugadores amb un rànquing internacional situat entre les 200 millores jugadores del món. A banda de Rus, destaca la belga Maryna Zanevska (número 102 del món), que enguany ha guanyat l'Open de Polònia; la sèrbia Nina Stojanovic (110); la búlgara Viktoriya Tomova (111), i l’hongaresa Dalma Galfi (124). "L'última jugadora del quadre principal té el número 264 del món, això mai ho havíem aconseguit i crec que tenim l'edició amb més nivell que hem fet mai", assenyala Marqués.

Televisat a Eurosport
El CT Els Gorchs es vestirà de gala amb una pista principal amb una capacitat per a 200 persones – amb entrada gratuita–. A més, serà televisat pel canal internacional Eurosport

Edicions locals