Les Franqueses commemora amb un acte el Dia mundial del dol perinatal i gestacional

L'objectiu de l'activitat, que va comptar amb la lectura d'un manifest i una enlairada de globus, era visibilitzar un dol no reconegut socialment

Societat

Enlairament de globus, divendres al vespre a Can Prat
Enlairament de globus, divendres al vespre a Can Prat

Les Franqueses va commemorar divendres, per primera vegada, el Dia Mundial del Dol Perinatal i Gestacional amb la conferència El dol invisible, organitzada conjuntament amb l’Associació Espai Nadó-Espai Infant (ENEI). La xerrada, a càrrec de Sònia Maldonado, activista pel dol perinatal i gestacional, va donar pas a la lectura del manifest i l'enlairada de globus amb música a càrrec de l’Escola Municipal de Música Claudi Arimany.

L'objectiu de l'activitat era reconèixer i visibilitzar un dol que es viu de manera silenciada. Amb l'aprovació per unanimitat a l'abril d'una moció per al reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal, l'Ajuntament es compromet amb una realitat que continua sent un tabú social.  

Actualment, el consistori ha impulsat el projecte d’ampliació del cementiri de Corró d’Avall que preveu un espai de suport a les famílies que han patit una pèrdua d'aquest tipus. A banda, es treballa conjuntament amb les parròquies de tots els pobles de les Franqueses per valorar la millor manera de dotar tots els cementiris del municipi amb aquest espai.

Edicions locals