El Panoràmic posa en marxa la seva edició més ambiciosa

El festival assumeix el repte de fer educació en la imatge

Cultura

Andrés Hispano, membre del comitè assessor del festival, en un moment de la presentació
Andrés Hispano, membre del comitè assessor del festival, en un moment de la presentació

“L’edició d’enguany és impressionant, amb un programa ambiciosíssim”. Són paraules pronunciades dijous per Joan Fontcuberta, en nom de l’equip directiu, durant l’acte d’inauguració del Panoràmic. En el seu parer, en aquesta cinquena edició ja s’ha superat la fase de consolidació i es pot parlar d’”una oferta de festival feta amb una qualitat professional, amb uns continguts d’una certa profunditat, presentats amb rigor i que intenten abastar mots públics. Estem presentant un programa molt transversal sobre unes temàtiques que ens semblen d’interès general”.

L’alcalde Josep Mayoral va elogiar el vessant pedagògic del festival i Fontcuberta va confirmar que educar-nos en la imatge és una de les prioritàries que ens hem d’autoimposar. “Des del món de la imatge tenim una responsabilitat. La imatge ja no és una faceta decorativa sinó que és un llenguatge, una forma de construir i pensar la realitat. La imatge ens formatejarà les consciències i els esperits. Qui domini la imatge dominarà la realitat”, va advertir.

Sobre el creixement del festival la regidora de Roca Umbert, Pietat Sanjuan, va explicar que, ja en els seus orígens, el Panoràmic es va imaginar com “un festival ben arrelat a la ciutat, però amb la mirada projectada ben enfora. I durant aquests cinc anys això és el que ha anat passat i esperem que es desenvolupi encara més i es converteixi en un festival de referència en l'àmbit de la producció artística i audiovisual”.

L’acte es va tancar amb unes reflexions d’Andrés Hispano, membre del comitè assessor del festival, entorn dels eixos temàtics i els continguts de l’edició d’enguany: “les exposicions que podreu veure són una mostra de l’amplitud amb la qual es poden interpretar i gaudir les obres d’art. Són fruit d’una generació d’artistes i d’espectadors on ja no s’imposa una lectura ni una interpretació; són totes obertes a revisions a la mida de cadascú”.

Edicions locals