Cs presenta una moció per demanar a Educació que fomenti l'FP a les Franqueses

El grup proposa un increment mínim del 50% de la quantia anual actual destinada a l'FP en els pressupostos de la Generalitat per al 2022

Societat, Política

Cs presenta una moció per demanar a Educació que fomenti l'FP a les Franqueses
Cs presenta una moció per demanar a Educació que fomenti l'FP a les Franqueses

El grup municipal de Ciutadans a les Franqueses presentarà una moció en el proper ple per fomentar la formació professional (FP) i la formació professional dual al municipi. El text demana que l'Ajuntament insti al Departament d'Educació a desenvolupar les accions necessàries "per a la informació, orientació i assessorament professional i laboral" als centres escolars, famílies i alumnes.

L'objectiu és garantir la igualtat en l'accés a la informació de l'oferta d'FP a les Franqueses i avaluar les necessitats del municipi, així com analitzar l'oferta d'FP per ampliar-la amb la participació del teixit empresarial, els sectors productius, els serveis d'ocupació i els centres d'FP per establir el màxim de sinergies.

La iniciativa també proposa un "increment mínim del 50%" de la quantia anual actual destinada a l'FP en els pressupostos de la Generalitat per al 2022. A més, la moció insta a col·laborar amb el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), a ajudar les microempreses i les pimes a participar en aquest tipus de formació i a incrementar progressivament l'oferta de programes de formació i inserció (PFI).

Finalment, la moció de Cs planteja facilitar la inserció en l'FP dual de persones amb dificultats per accedir al mercat laboral, com els alumnes aturats majors de 45 anys i els que tenen necessitats educatives especials, estudiant la bonificació d'un percentatge de la remuneració mensual.

Edicions locals