La rehabilitació del Parc de Bombers estarà enllestida a principis d'any

Després de molts mesos d'entrebancs, els treballs d'ampliació i millora avancen al ritme previst

Societat

La rehabilitació del Parc de Bombers estarà enllestida a principis d'any
La rehabilitació del Parc de Bombers estarà enllestida a principis d'any

Al Parc de Bombers de Granollers, al polígon Congost, continuen les obres d'ampliació i rehabilitació. Els treballs es van reprendre al gener després de molts mesos en què les obres van estar aturades per diversos entrebancs.

De fet, la tan esperada reforma va començar a finals de 2019, però va quedar aturada sis mesos després. L’empresa que executava els treballs, Soler Constructora SLU, va renunciar a l’obra, d'1,02 milions d’euros. La Generalitat va provar llavors de fer una cessió de contracte a l’empresa que havia quedat en segon lloc en el procés de licitació, però aquesta també va renunciar-hi.

Mentrestant, i durant gairebé vuit mesos, el parc va quedar a mig reformar, amb obertures al sostre i la façana per on entrava pols i aigua quan plovia. L'octubre de l'any passat, l'aleshores conseller d'Interior, Miquel Sàmper, visitava la ciutat i admetia que el parc necessitava "una actuació urgent".

Finalment, la Generalitat adjudicava la represa dels treballs a l'empresa M. y J. Gruas, SA, d’Alguaire, que preveu enllestir l'actuació a començaments del 2022. Actualment ja s'ha fet l'obra nova i s'han ampliat les cotxeres, i ara s'està treballant en les dependències interiors per a l'estada dels bombers.

Falta habilitar els despatxos, reestructurar les habitacions, completar els banys, marcar el perímetre del pati i fer el tancament exterior, entre d'altres. "Tot i que és incòmode, ho anem combinant de la millora manera possible per estar-hi bé i que això no afecti l'operativa del parc", diu el cap del parc, Vicenç Devesa, qui valora que en aquesta ocasió s'estiguin complint els terminis.

El parc granollerí compta amb 52 bombers i 10 persones de suport a l'equip de prevenció activa forestal.

Edicions locals