Granollers inicia el compte enrere per al Mundial d'Handbol Femení

Un acte a la Porxada va servir per recollir el suport de les entitats esportives al campionat del món, que es disputarà entre l'1 i el 19 de desembre

Esports

Festa per al compte enrere del mundial, divendres a la Porxada I Foto: Spainhandball2021
Festa per al compte enrere del mundial, divendres a la Porxada I Foto: Spainhandball2021

D’aquí a menys de dos mesos Granollers acollirà el Mundial d’Handbol Femení 2021, una competició en què participaran 32 seleccions nacionals –vuit equips més dels habituals en aquest torneig– i les millors jugadores del planeta. Divendres, la plaça de la Porxada va acollir l’acte que va oficialitzar Granollers com a seu del mundial, juntament amb Castelló, Llíria i Torrevieja, al País Valencià.

A l’esquerra de l’escenari, una rèplica gegant del linx ibèric que fa de mascota, la Lola, sostenia un marcador amb un compte enrere fins a l’inici del mundial, l’1 de desembre. El protagonisme, però, va ser per a les entitats esportives de la ciutat. Una representació generalment femenina de cada una va anar desfilant per l’escenari amb una pancarta i un missatge de suport i energia al mundial. Les pancartes es van anar acumulant en unes grues que s’alçaven a mesura que calia més espai.

Van traslladar un missatge d’energia el Club de Futbol Finsobe, el Club Natació, el Club Triatló, l’Associació de Patinatge Artístic, el Club de Rugbi Spartans, l’Esport Club, el Club Voleibol, el Club d’Esgrima, el Voleibol de l’Escola Pia, el Club Bàsquet, el Club de Futbol Ponent, l’Atlètic Granollers, l’AE Bàdminton, el Club Esportiu de Futbol Sala, el Club Atlètic del Vallès i el Balonmano Granollers, que va demanar de “fer història”.

En els parlaments, Francisco Blázquez, president de la Reial Federació Espanyola d’Handbol, recordava com el 2015 es van començar a posar els fonaments d’aquest mundial, i assenyalava que “aquest campionat és un homenatge per a tot l’handbol femení, un reconeixement a les jugadores actuals i també un llegat per al futur”. David Escudé, diputat d'Esports de la Diputació de Barcelona, valorava la insistència de Granollers per acollir aquest esdeveniment i apuntava que “l’esport ha de ser també un motor per a la recuperació econòmica”.

Una eina d’igualtat

Finalment, l’alcalde Josep Mayoral, destacava que Granollers serà la segona ciutat del món que acull uns Jocs Olímpics –1992– i dos mundials d’handbol –el masculí el 2013 i el femení el 2021–. “Només Munic ha acollit tres esdeveniments esportius d’aquestes característiques”, recordava. També assegurava que el mundial serà “un tribut a les dones que en temps difícils van fer de l’esport una eina d’emancipació”, així com “un impuls per fer de l’esport una eina de futur d’igualtat”.

En l’acte també van participar-hi quatre jugadores del BMG de diverses generacions, les timbaleres dels Diables de Granollers, el grup de dansa urbana Ma’Girlz de l’escola Mizona i el grup de l’escola Kilómetro 13 Dance Studio, i els Xics van aixecar un pilar de quatre i van desplegar una pancarta amb el lema Comptem amb tu!, un lema que era també una crida a incrementar la borsa de voluntaris. “Viurem el mundial als carrers i les places, amb tots els clubs de la ciutat i amb totes les dones”, assegurava Mayoral. La campanya de captació de voluntariat es manté oberta al web spainhandball2021.com fins al 14 de novembre.

Edicions locals