L'Ajuntament reclamarà una ampliació de serveis al CAP de Corró d'Avall

Durant el mes de setembre, un grup de veïns ha recollit més de 660 firmes per millorar el servei de pediatria i medicina general

Societat

L'Ajuntament reclamarà una ampliació de serveis al CAP de Corró d'Avall
L'Ajuntament reclamarà una ampliació de serveis al CAP de Corró d'Avall

Un grup de veïns de les Franqueses ha lliurat a l’Ajuntament més de 660 firmes en què demanen la restitució del servei de pediatria i medicina general al Centre d’Atenció Primària de Corró d’Avall, situat a l’Espai Can Prat. De fet, durant el procés de construcció del CAP, l’alcalde Francesc Colomé ja va demanar a Salut una ampliació dels serveis en aquest centre per complementar tant la medicina de família com la pediatria.

Amb l'arribada de la pandèmia els centres d'atenció primària van limitar la presencialitat, i l'obertura del CAP de Corró d'Avall va coincidir amb un dels moments àlgids de la pandèmia, el maig del 2020. Per tant, el CAP de Corró d'Avall va obrir fent només atenció a persones adultes.

Si bé amb el temps s'han incrementat els serveis que s'ofereixen al centre, veïns i Ajuntament consideren que un centre que dona servei a Corró d’Avall, Corró d’Amunt, Llerona i Marata ha d'oferir una atenció integral a tota la població sense haver de fer desplaçaments al CAP de les Franqueses-Granollers Nord, situat a Bellavista.

Per això, l'Ajuntament trametrà les signatures amb les demandes dels veïns del municipi al Departament de Salut i al Servei Català de la Salut. A més, l'alcalde, Francesc Colomé, i la regidora de Sanitat i Salut Pública, Marina Ginestí, demanaran una reunió amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i el director del sector sanitari del Vallès Oriental del Servei Català de la Salut, Joan Parellada, per traslladar les necessitats detectades aquests mesos i demanar aquesta ampliació de serveis.

CatSalut admet deficiències als CAP

El Servei Català de la Salut, per la seva banda, ha demanat al conjunt de centres sanitaris que incrementin l'activitat per poder recuperar les proves, consultes i operacions que no s'han pogut fer l'últim any i mig arran de la Covid-19. També ha reconegut que el seguiment dels pacients crònics ha perdut qualitat durant la pandèmia, i ha demanat als CAP que augmentin presencialitat i accessibilitat per recuperar els diagnòstics precoços.

Edicions locals