Les Franqueses commemora el Dia Mundial del Dol Perinatal i Gestacional

Es programaran diversos actes per acompanyar les famílies que han patit una pèrdua gestacional i visualitzar un dol no reconegut socialment

Societat

Les Franqueses commemora el Dia Mundial del Dol Perinatal i Gestacional
Les Franqueses commemora el Dia Mundial del Dol Perinatal i Gestacional

L'Associació Espai Nadó – Espai Infant. Grup de Lactància i Criança Respectuosa (ENEI) ha organitzat, en col·laboració amb l'Ajuntament, diversos actes per commemorar el Dia Mundial del Dol Perinatal i Gestacional divendres que ve, 15 d'octubre. Així, a les 18 h, a la sala d'actes de la Biblioteca de l'Espai Can Prat, es farà la xerrada El dol invisible, a càrrec de Sònia Maldonado, activista pel dol perinatal i gestacional, estudiant del grau de Psicologia i educadora social en un espai maternoinfantil a Canovelles.

Maldonado té formació com a doula i és assessora de lactància, conductora de grups de suport, col·laboradora en la comissió de treball de cures pal·liatives neonatals de l'Hospital Sant Joan de Déu, cofundadora d'Anhel – Associació de Famílies en Dol del Vallès, membre de la junta directiva d'Umamanita, associació pionera a l'Estat en l'acompanyament i la investigació de la mort perinatal i vocal de la FEDUP (Federació Espanyola de Dol Perinatal).

Després de la conferència, a les 19 h, a la terrassa de l'Espai Can Prat, es farà un acte commemoratiu amb una lectura de manifest i una enlairada de globus sostenibles amb música a càrrec de l'Escola Municipal de Música Claudi Arimany.

Suport municipal

El mes d'abril d'aquest any, tots els grups municipals van aprovar una moció per al reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal. Una moció que té com a objectiu donar suport a les famílies que han patit una pèrdua gestacional i alhora visibilitzar un dol silenciat i poc reconegut socialment.

Entre els acords també hi ha el compromís de donar suport a les associacions que acompanyen el dol perinatal, gestacional i neonatal i fer un acte anual al voltant del 15 d’octubre, per commemorar el Dia Mundial del Dol Perinatal i Gestacional. Igualment, també es preveu la dotació d’un espai de suport i confort per a les persones que han patit una pèrdua perinatal, gestacional o neonatal als cementiris municipals, una mesura que es pretén habilitar pròximament.

Edicions locals