L’artista granollerina Judith Collell Poal s’estrena a la galeria Sol

'Landscapes of miscommunication' aplega una col·lecció de gravats fets amb tècniques tradicionals

Cultura

La mostra de gravats de Judith Collell Poal es podrà veure fins a finals d'any
La mostra de gravats de Judith Collell Poal es podrà veure fins a finals d'any | Galeria Sol

Divendres (20 h) la galeria Sol, al carrer del mateix nom, l’antiga casa Matas, és el marc de la presentació en el món de l’art de la granollerina Judith Collell Poal, en la que és la seva primera exposició individual.

Rere el títol Landscapes of miscommunication es despleguen més d’una vintena de paisatges cromàtics elaborats amb les tècniques d’impressió del gravat calcogràfic tradicional. Totes, per tant, són peces úniques.

És una producció recent, però que la jove artista ha realitzat en dos temps. Les més antigues es va fer tot just abans de la pandèmia, fins que el confinament ho va aturar tot i es va veure obligada a frenar la producció i treballar puntualment des de casa.

Artísticament la Judith va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona, però valora de manera molt especial les residències artístiques que va fer a dues galeries-tallers barcelonines: La maldita estampa i sobretot l’històric taller de gravat de Joan Barbarà. Durant els seus més de 50 anys de trajectòria aquest ha estat un indret d’experimentació per artistes com Picasso, Dalí, Miró, Tàpies o Plensa, entre molts altres.

Ara que la situació sociosanitària comença a normalitzar-se, la Judith només desitja reprendre la seva formació i perfeccionar la seva tècnica a tallers de França o Alemanya.

De moment, la mostra inaugural del seu treball es podrà visitar fins al 31 de desembre.

Edicions locals