La Mitja 2022 apunta al 6 de febrer

La cursa només se celebraria en la distància de 21 km i recuperaria el circuit tradicional

Esports

| Xavier Solanas

José Luis Rodríguez Beltrán

La Mitja Marató Granollers - les Franqueses - la Garriga del 2022 tornarà a celebrar-se al febrer i tot apunta que serà el primer cap de setmana del segon mes de l'any, és a dir, el 6 de febrer. Responsables de l'AE La Mitja i els diferents ajuntaments van reunir-se fa uns dies i van coincidir en recuperar la data habitual de la cursa popular de 21 quilòmetres per a la que serà la 36a edició.  

La cursa del 2021 es va haver d'ajornar en diferents ocasions per la pandèmia de la Covid-19 i finalment va reunir prop de 3.000 atletes el dissabte 5 de juny. Això sí, va ser una cursa totalment trastocada pel coronavirus perquè només es va poder celebrar la cursa reina de 21 km i van quedar suspeses les distàncies dels 10 km i el Quart, com també totes les activitats paral·leles de la prova, com la caminada Open i la Mini. A banda de tot això, el circuit també va ser diferent perquè es va allunyar dels nuclis urbans i va tenir la sortida i l'arribada a l'avinguda Sant Julià, amb el carrer Empordà.

Intent de cursa 'normal'
Segons ha pogut saber els diaris Som*, el circuit per a l'edició del 2022 tornarà a ser l'habitual. La directriu en què es treballa és que sigui "una cursa de la més normal possible". Amb aquesta premissa, es preveu la sortida entre l'avinguda Sant Esteve i el carrer Esteve Terrades i l'habitual arribada prop del Palau d'Esports. Això sí, tot dependrà de l'evolució de la situació epidemiològica que hi hagi. Ara per ara, només es pensa a obrir en les pròximes setmanes amb una única distància amb els 21 km i, més endavant, es tornaria a debatre l'opció de la resta de distàncies que formen la família de la Mitja. L'actual situació de la Covid-19 i la disputa de diferents curses populars en les últimes setmanes fan pensar en positiu a l'organització i ajuntaments. De fet, el passat cap de setmana va celebrar-se la Salomon Ultra Pirineu, amb més de 3.000 atletes, i en poques setmanes també es faran la Mitja i la Marató de Barcelona, entre altres curses populars.

El programa Entrena la Mitja
A tot això, el programa Entrena la Mitja ja s'ha iniciat a les Franqueses des d'aquest dilluns i s'espera que es faci aviat també a Granollers, la Garriga, Cardedeu, l'Ametlla del Vallès i també Vallromanes, que enguany s'afegirà al programa d'entrenaments.

El Tast, a la tardor del 2022
Si bé la Mitja apunta al febrer, El Tast de la Mitja no es farà aquesta tardor i recuperarà la seva data habitual el 2022. De fet, l'última edició de la prova de 10 km va tenir lloc el passat 24 d'abril en un circuit nou, i paral·lel al riu Congost, arran de les restriccions per la Covid-19. Aleshores, l'organització ja apuntava que celebrar dues edicions en un mateix any era una feina molt complicada i gairebé ja havia quedat descartada la cursa per la tardor d'enguany. D'aquesta manera, El Tast recuperaria la seva data habitual, però en la tardor del 2022 i previsiblement amb les distàncies de 5 i 10 km.

Edicions locals