Lleu repunt d'ingressats per Covid a l'Hospital, malgrat la millora de les dades epidemiològiques

Aquesta setmana hi ha 11 casos positius en la prova PCR, mentre que dimecres passat n'hi havia 8

Societat

| Xavier Solanas

Tot i que les dades epidemiològiques a Granollers i els municipis de l'entorn han anat millorant, fa setmanes que la xifra de malalts positius de Covid hospitalitzats a Granollers es manté a l'entorn de la desena. Aquest dimecres, la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers ha reportat 11 casos de Covid positius ingressats, 3 més que fa una setmana i 4 més que fa 15 dies. De fet, Salut alerta que la situació fa dies que està estancada i no s'acaba de fer net, després de l'anomenada cinquena onada.

En el vessant més positiu de les xifres hospitalàries, ja fa dues setmanes que no es produeix cap defunció arran del coronavirus a l'Hospital de Granollers, que des de l'inici de la pandèmia, el març de 2020, n'ha acumulat 310.

En canvi, les altres s'han anat succeint i ja se n'acumulen 1.995, 5 de les quals s'han produït en els darrers dies.

La situació a la Unitat de Cures Intensives (UCI) ha millorat substancialment des de fa setmanes i cada cop hi ha un percentatge més alt d'altres patologies dels ingressos que fins fa un mes copaven els malalts Covid. Ara els ingressats a l'UCI positius de Covid són 4 –igual que la setmana passada–, del total de 14 ingressats a cures intensives.

De nou, un risc de rebrot baix

El risc de rebrot de Granollers torna a ser baix (21), després d'un repunt la setmana passada (59), i se situa per sota de la mitjana catalana (63) i del conjunt del Vallès Oriental (72), que palesa el risc elevat a la segona ciutat de la comarca, Mollet (250). A les Franqueses, en canvi, el risc és moderat (100), malgrat que fa una setmana tenies xifres epidemiològiques més positives que Granollers.

Segons les dades del Departament de Salut, la velocitat de contagi (Rt) a Granollers és de 0,70 (menor que fa una setmana i millor que en el conjunt de Catalunya), mentre que a les Franqueses aquest índex que mesura quants contagis provoca cada malalt és de 2,21, molt lluny de les xifres que serien òptimes i molt superior al 0,8 de la setmana anterior.

L'índex d'incidència acumulada a 7 dies (IA7) –casos confirmats–, continua sent inferior a Granollers (11,09 persones per cada 100.000 habitants) que en el conjunt de Catalunya (31,64). I a les Franqueses és de 34,72, mentre que la setmana anterior no arribava a 10.

Edicions locals