Licitada la reforma de l'edifici destinat a la UVic

La nau del polígon Palou Nord s'adaptarà per acollir tallers per al Grau d'Automoció

Societat

L'Ajuntament de Granollers ja ha licitat el concurs públic per encarregar els treballs de reforma d'una nau del polígon Palou Nord –on hi havia un supermercat Aldi, al carrer Palautordera– per reconvertir-la en la nova seu central del campus de la UGranollers, i acollir els tallers del Grau d'Automoció de la UVic a la ciutat. El pressupost previst de l'actuació és de 866.584 euros i el termini d'execució, de 6,5 mesos.

L’any passat l'Ajuntament va tancar la compra de l'edifici per 1,5 milions d'euros. Ara, amb l'objectiu és que el nou equipament educatiu de 1.110 metres quadrats en planta baixa pugui entrar en servei el setembre de 2022, i traslladar-hi els estudis que es fan a Can Muntanyola.

Els treballs licitats consistiran en l'adaptació de la nau industrial a tallers per al Grau d'Automoció, en la línia de disposar d'un Campus Granollers per desenvolupar el projecte universitari. Les quatre aules-tallers (de 150 metres quadrats cadascuna), la secretaria i espais de coworking ocuparan la zona diàfana i el magatzem de l’antic supermercat, mentre que els lavabos aprofitaran la zona d’oficines i serveis. També es manté la posició del moll de càrrega i descàrrega existent adaptant les entrades als tallers a la porta actual.

Els espais exteriors estaven que es dedicaven a l'aparcament s'han planificat les zones d’esbarjo, situades a prop de la via pública, i les zones de proves i pràctiques a la part nord de la parcel·la per a l'alumnat d'Enginyeria de l'Automoció. A més, es proposa un aparcament amb una coberta plana –on es preveu sis places amb punts de recàrrega elèctrics, així com espai per a patins i bicicletes– i aprofitar el terrat per col·locar plaques solars i part de les instal·lacions d’aire condicionat. La intervenció en aquest espai també preveu la col·locació, a càrrec de l’Ajuntament, de grades recuperades d’altres espais de la ciutat, perforacions del paviment per poder plantar algun element vegetal i la construcció d’una tanca perimetral també amb vegetació.

L’Ajuntament es farà càrrec de la remodelació i després cedirà la instal·lació a la UVic, que en pagarà un lloguer mensual fins a cobrir el 50% de la inversió.

Edicions locals