El SIAD estrena un cicle de xerrades i tallers a les Franqueses

La primera sessió serà el 16 d'octubre amb un taller sobre intel·ligència emocional

Societat

El 24 d'octubre hi haurà un segon taller de defensa personal per a dones
El 24 d'octubre hi haurà un segon taller de defensa personal per a dones

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones de les Franqueses (SIAD) és un servei, públic, gratuït i confidencial que ofereix informació, formació, assessorament i atenció a dones en totes les qüestions que puguin ser del seu interès: àmbit laboral, social, personal, familiar, recursos públics i, especialment, en la detecció i l’atenció de la violència masclista. El servei es va posar en marxa al juliol i té oficines a Bellavista Activa (c. Rosselló, 39, Bellavista) i l'Espai Can Prat (c. Verge de Montserrat, 21, Corró d'Avall). L'horari d'atenció és de dilluns a dijous de 9.30 a 13.30 h.

Aquesta tardor el servei ofereix un seguit d'activitats, tallers i xerrades. El primer serà el taller d'intel·ligència emocional Reaprenent de nosaltres. Serà dissabte 16 d’octubre d’11 a 13 h al Centre Cultural de Bellavista, i anirà a càrrec d’Enruta’t. Acompanyament feminismes + diversitat. El taller abordarà quina és la nostra manera d’acollir cada emoció augmentant el nostre autoconeixement i les habilitats personals per gaudir més dels moments que vivim.

El dimecres 20 d'octubre n'hi haurà un pel benestar i l'autocura, amb el títol Vine a fer un píling vegà. Serà de 17.30 a 18.30 h Centre Cultural de Bellavista, i tractarà com i per què hem de cuidar la nostra pell diàriament amb productes 100% frescos, lliures de tòxics, ètics i sostenibles. La sessió anirà a càrrec de l’Associació Mirall - Feminisme d'acció social.

El diumenge 24 d'octubre, de 10 a 12 h a l'Espai Can Prat, hi haurà un nou taller pràctic de defensa personal per a dones. Destinat a dones majors de 15 anys per aprendre a defensar-se en situacions d’assetjament masclista, conèixer les tècniques de prevenció d’una manera fàcil i en un ambient proper i desenvolupar la capacitat de reacció, l’autoconfiança i l’autocontrol. Anirà a càrrec d’en José Manuel Guisado Castro, mestre nacional de judo, jiujitsu i defensa personal de la Federació Catalana de Judo.

El dijous 11 de novembre, de 18 a 20 h, a Can Font, tindrà lloc la xerrada taller Plenopausa. Més enllà de la menopausa, a càrrec de Les Magranes. La plenopausa és el nom que es dona a la menopausa, entesa com una època de plenitud i de saviesa de la dona que pot ser font de múltiples aprenentatges experimentats amb profunditat.

Wabi-sabi. La bellesa de la imperfecció serà la xerrada-taller del dissabte 18 de desembre d'11.30 a 12.30 h a Can Ribas. A través de la presentació d'aquest llibre es visibilitzarà l’abús sexual a infants en l’entorn de confiança. L’autora, Maria Jesús Gallardo Juan, a través del seu testimoni, relatarà l’abús que va patir quan era menor, altres violències masclistes sofertes d'adulta i el seu procés de recuperació i sanació. La sessió, amenitzada amb fragments musicals, anirà a càrrec de Pilar Polo Polo, psicòloga i responsable de Relacions Institucionals de la Fundació Vicky Bernadet i de l’Associació Mirall.

Finalment, el dimarts 21 de desembre, de 18 a 20 h a l’Espai Can Prat, tindrà lloc la xerrada La regla mola (si saps com funciona), on es parlarà de la menstruació, els canvis físics que produeix i els cicles de les dones, entre d'altres. L'activitat està destinada a nenes i adolescents amb les seves mares i anirà a càrrec d’Anna Salvia Ribera, psicòloga en educació sexual.

Per inscriure's a les activitats i tallers cal escriure a siad@lesfranqueses.cat o bé trucar al tel. 93 846 66 18.

 

Edicions locals