IEC proposa una barrera d'arbres per separar la zona agrícola del polígon industrial

La moció, que proposa una zona de transició al polígon Pla de Llerona entre l'àrea industrial i l'agrícola, no prospera

Societat

El carrer Bèlgica, al polígon Pla de Llerona
El carrer Bèlgica, al polígon Pla de Llerona

Els vots contraris de l’equip de govern (JxLF i PSC) van tombar una proposta d’IEC per demanar que el pla director de l'arbrat s’estengui més enllà de les zones urbanes i arribi al límit de les zones industrials. Concretament, la proposta demana incorporar una barrera verda d’arbrat a la banda nord dels carrers Bèlgica i Dinamarca, al polígon Pla de Llerona, per separar clarament la zona agrícola de la zona industrial.

Així, en comptes de tenir dos carrils, un per cada sentit amb aparcament en fila i vorera a cada banda, IEC proposa que es mantingui la vorera al costat del polígon, un espai d’aparcament en bateria, dos carrils pels vehicles i un espai de transició amb arbrat que faci de barrera natural, visual i acústica.

La proposta demana que els tècnics municipals estudiïn aquesta possibilitat, així com la d’incorporar un carril bici i que l’espai de transició estigui dissenyat per evitar que s’accedeixi als camps i s’hi acumuli brossa. El grup també s’oferia per treballar conjuntament la proposta i, en cas que no pugui fer-se aquest any, es reservi una partida en els pressupostos del 2022.

La regidora d’Obres i Serveis, Marta Sánchez, argumentava que l’espai no compleix les mides necessàries, ja que les voreres haurien de ser més amples, mentre que Montse Vila apuntava que malgrat això la proposta s’estudiarà i que es treballarà al Consell de Poble.

Edicions locals