Sergi Galvany, del Finques Feliu, guanya el campionat de Catalunya júnior a Mollet

Ricard Fitó, del Club Ciclista Mollet, queda subcampió de la prova vallesana

Esports

Sergi Galvany, del Finques Feliu, guanya el campionat de Catalunya júnior a Mollet
Sergi Galvany, del Finques Feliu, guanya el campionat de Catalunya júnior a Mollet | Federació Catalana de Ciclisme

Sergi Galvany, del Finques Feliu Unió Ciclista Les Franqueses, s'ha proclamat campió de Catalunya Júnior a Mollet. El corredor de l'equip franquesí, que és de primer any, s'ha imposat a la 40a edició del Critèrium del Vallès, de 110 km amb sortida i arribada a l'avinguda Llibertat de Mollet. El podi s'ha completat amb el segon lloc del corredor del CC Mollet-Transluján, Ricard Fitó, i el tercer de Jan Castellón, del Vilanova Bikesports. 

El gran grup va circular agrupat fins a les primeres rampes de l'alt puntuable de Sant Feliu de Codines, quan van saltar dos corredors escapats, Iñaki Navarro (Tot Net Terrassa) i Jerome Raus (CC Le Bolou). Al km 90 serien atrapats pel grup perseguidor amb els favorits, que s'hi jugarien la victòria a l'esprint final. Jan Castellón (UC Vilanova Bikesports) i Ricard Fitó (Translujan Mollet) van entrar molt forts en la recta final, que a punt van estar de caure. Aleshores Galvany va aprofitar-se de la situació per imposar-se amb destresa. "Ha estat una cursa molt dura, estic molt content per la victòria. El territori el coneixia bé perquè sempre entro per aquí i amb l'equip hem sabut neutralitzar l'escapada amb l'equip", explicava en l'arribada Sergi Galvany.

Pel que fa en la categoria d'equips, el conjunt campió ha estat el Vilanova Bikesports Ford Nicolàs, seguit del Tot Net Terrassa i del Finques Feliu. E Mollet-Transluján ha acabat al cinquè lloc. El premi de la muntanya ha estat pel francès Jerome Raus (CC Le Bolou) i les metes volants per a Raúl Carmona (Quadis Trek Bicisprint Sant Boi). 

Doblet de campionats de Catalunya

El Finques Feliu signa la seva primera temporada amb un doblet d'èxits catalans. Si bé diumenge va guanyar el Campionat de Catalunya júnior en carretera a Mollet amb Galvany, feia uns mesos també s'imposava a la contrarellotge júnior amb Sergi Darder, a la cursa d'El Briuc. 

Edicions locals