Olímpics, tot i la Covid

Quatre esportistes del BMG, dues sincronistes del CN Les Franqueses i una més del CN Granollers, dins del somni dels Jocs

Esports

A la Vila Olímpica
A la Vila Olímpica | Antonio García Robledo

José Luis Rodríguez Beltrán

La flama olímpica tornarà a encendre's divendres amb l'inici dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, tot i que ha planejat la cancel·lació de l'esdeveniment fins a les últimes hores del seu inici. L'olimpisme se celebrarà un any després del que estava previst per culpa de la pandèmia de la Covid-19. Això sí, no hi haurà públic a les graderies dels estadis i les mesures pel coronavirus són extremes per evitar contagis. Del 23 de juliol al 8 d'agost, Granollers i les Franqueses també estaran atents als esportistes vallesans, que tornen a tenir representants en unes olimpíades.

El BM Granollers suma quatre jugadors, amb Antoni García Robledo i Nicole Wiggins, a les seleccions espanyoles, i el recent fitxatge Rangel Luan i Giulia Guarieiro, a les del Brasil. L'handbol a Tòquio s'inicia dissabte i les medalles no es lluitaran fins al 7 i 8 d'agost. Amb la selecció espanyola, García Robledo debutarà en una olimpíada amb 37 anys després d'una gran temporada al Fraikin. L'equip espanyol es jugarà el passi als vuitens de final en la fase de grups contra Noruega, França, Alemanya, Argentina i el Brasil de Rangel Luan. "És un grup molt complicat, però sabem que si passem, en la primera eliminatòria potser tenim un equip més assequible. Estem concentrats en lluitar per les medalles", explica el llagostenc, que des de principis d'aquesta setmana ja està a la vila olímpica de Tòquio. Pel que fa a l'equip espanyol femení, Nicole Wiggins és jugadora reserva, així i tot es manté dins la concentració espanyola amb l'objectiu de buscar el metall. "Sempre agrada mirar el més amunt possible, si pot ser una medalla, millor. Els Jocs Olímpics són una competició molt dura, haurem de passar la fase de grups i després partit a partit", diu Wiggins. El combinat femení estatal es jugarà el passi de ronda al grup contra Rússia, Suècia, Hongria, França i el Brasil de Giulia Guareiro. A més, el cos tècnic estatal comptarà amb els vallesans Carlos Viver i Robert Cuesta.

Tres vallesanes a la 'sincro'

La natació artística serà l'altre esport amb vallesanes. Meritxell Mas, del CN Les Franqueses, formarà part de l'equip titular estatal; mentre que Abril Conesa, del CN Granollers, serà nedadora reserva, i Cecília Jiménez, del CN Les Franqueses, que havia competit amb l'equip estatal en anteriors campionats farà tasques dins el cos tècnic. L'equip espanyol va ser sisè al Mundial del 2019 i el diploma olímpic seria una gran fita. "A Rio ens vam quedar al Preolímpic i l'any passat quan es van ajornar els Jocs, semblava que no arribaria el moment. Hem de gaudir i intentar millorar el paper del Preolímpic. Veiem complicada la medalla", diu Txell Mas, de 26 anys, que avui dijous hauria d'arribar al Japó: "nosaltres hem de pensar només a competir, sabem que es diuen moltes coses referents a la Covid, però això ja no ho podem controlar". Amb la màxima il·lusió també ho afronta Conesa, amb ganes "de poder demostrar totes juntes del que som capaces de fer amb aquest equip". La sincronitzada competirà el 6 i 7 d'agost, però abans farà una estada a la ciutat japonesa de Yamaguchi. 

Edicions locals