L'AE Ramassà posa en marxa un equip de futbol inclusiu per a nouvingudes

L'equip franquesí està format per noies en petició d'asil o refugiades

Esports

L'AE Ramassà posa en marxa un equip de futbol inclusiu per a nouvingudes
L'AE Ramassà posa en marxa un equip de futbol inclusiu per a nouvingudes | AE Ramassà

L'AE Ramassà ha posat en marxa l'equip inclusiu de nouvingudes a la província de Barcelona en petició d'asil o refugiades. L'equip franquesí, que és ambaixador dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, va entrenar per primer cop a mitjan mes de maig al Camp Municipal del Carmel, a Barcelona, i des d'aleshores fa entrenaments setmanals els dimecres. 

"Des de l’AE Ramassà estem molt emocionats de veure com el nostre projecte d’equip de futbol femení inclusiu es fa realitat! Un projecte en el qual fa molts mesos que treballem i que té com a objectiu facilitar la integració de noies nouvingudes a la província de Barcelona, en situació de petició d’asil o refugiades, utilitzant la pràctica de l’esport com a eina de transformació social", assenyala en una nota informativa el club franquesí. 

El primer entrenament, amb unes 14 noies, va tenir lloc amb el suport de l'empresa Celebreak i des de llavors s realitzen sessions d’entrenaments i partits amb l’objectiu de facilitar un espai d’oci i per a la pràctica esportiva per les noies participants. "Per circumstàncies externes i la Covid, fins ara no l'havíem pogut posar en marxa", explica Marc Larripa, coordinador del projecte, que se satisfà "d'establir sinergies amb entitats socials que treballem amb aquest col·lectiu de noies a Catalunya, com ara la Comissió Espanyola d’Ajuda als Refugiats (CEAR), ACATHI i la Fundació Apip-Acam". 

Amb aquest projecte, el club vallesà informa que contribueix a assolir diversos Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides amb la igualtat de gènere, la reducció de les desigualtats i l'aliança pels objectius. El projecte té el suport d’ACNUR Espanya i del Comitè Català de l’ACNUR. 

Edicions locals