El Llerona es queda a Preferent i renova el projecte esportiu

Joan Garcia seguirà sent l'entrenador i es vol fitxar una golejadora

Esports

| Xavier Solanas

les Franqueses

El sènior femení del CE Llerona seguirà una temporada més a la Preferent Territorial, que és la màxima categoria catalana del futbol femení. L'equip franquesí havia perdut la categoria en l'última jornada, però durant l'Assemblea de la Federació Catalana de Futbol es va aprovar que no hi hagi descensos aquesta temporada al futbol amateur territorial. La reunió del futbol català va tenir lloc fa uns dies i va ser tota una sorpresa la suspensió dels descensos. "És un regal, que hem d'interpretar així, però també hem de dir que és merescut", diu el director esportiu del Llerona, David Hidalgo.

El CE Llerona va estrenar-se a la Preferent amb la mala fortuna de patir un confinament per un positiu de la Covid-19, que va alterar els plans de l'equip dirigit per Joan Garcia. Tot i això, a mesura que van passar les setmanes l'equip es va adaptar a la categoria i va fer un tram final de mèrit, que no va evitar el descens. "Estem contents i satisfets perquè tot i la desgràcia de perdre la categoria, de manera injusta, creiem que hem fet un final de tram molt competitiu. Si haguéssim jugat una volta més, ens hauríem salvat. L'equip estava evolucionant i creixent", assenyala Hidalgo.

Renovació del tècnic i plantilla La bona tasca dins el camp ha fet decidir a la secretaria esportiva a apostar per la continuïtat del projecte amb Joan Garcia novament a la banqueta. "Seguirà com a tècnic, i ara estem en el punt de conversar amb les noies per parlar de renovacions. La prioritat és donar continuïtat al projecte perquè s'ho han merescut, tal com s'ha acabat", explica Hidalgo que intentarà reforçar la plantilla amb alguna golejadora: "estem mirant jugadores ofensives perquè hem detectat que enguany hem patit falta de gol, creiem que és una demarcació que necessitem". L'objectiu del CE Llerona per a la pròxima temporada serà quedar el més amunt possible. Tot i que l'equip i cos tècnic treballaran per salvar la categoria i continuar en l'elit del futbol català. 

Edicions locals