Karolina Nadolska: 'Granollers ha estat una bona preparació pels Jocs Olímpics'

L'atleta polonesa ha dominat la Mitja i el podi s'ha completat amb la manresana Meritxell Soler i l'alacantina Gema Barrachina

Esports

Karolina Nadolska: 'Granollers ha estat una bona preparació pels Jocs Olímpics'
Karolina Nadolska: 'Granollers ha estat una bona preparació pels Jocs Olímpics' | Xavier Solanas

La polonesa Karolina Nadolska no ha cedit cap metre a les rivals. La corredora ha dominat la Mitja des dels primers compassos de la prova vallesana i ha travessat la meta en solitari amb un temps d'1 hora, 11 minuts i 27 segons, gairebé un minut més que el rècord de Gete Wami, del 2006 (1h10'24'')

Sense la presència de la portuguesa Sara Moreira, la polonesa era el principal focus de la prova femenina. Des dels primers metres de cursa, Nadolski, que fa tres dies va aterrar procedent dels Estats Units, ha marcat el ritme de la prova femenina i ja al km 5 marcava més de mig minut de diferència amb les seves principals perseguidores, Gema Barrachina, Rios Running, i Meritxell Soler, Avinent Manresa. "Feia una mica de calor per a mi perquè feia tan sols tres dies que havia arribat dels Estats Units, on m'estic preparant per la cita olímpica. Tot i això, crec Granollers ha estat una bona preparació pels Jocs olímpics de Tòquio", explicava en arribar la corredora, que en cap moment ha cedit davant les seves perseguides i a cada pas ha anat augmentant la seva distància, mentre gaudia de l'ambient de la Mitja: "estic molt feliç per tornar a córrer i veure com podem competir els corredors d'elit, però també els populars. És molt important obrir les competicions també als atletes populars, fins ara tan sols havia vist curses amb uns pocs d'elit". 

La segona classificada ha estat Meritxell Soler, que de tornada de la Garriga ha superat Barrachina, i ja no ha deixat el segon lloc fins travessar la meta amb un registre d'1 hora, 13 minuts i 14 segons. "Pujant m'ha costat perquè és un fals pla, però tornant m'he vist molt bé i m'he pogut esprémer molt bé", deia Soler, que ha rebaixat gairebé 2 minuts la seva millor marca en una mitja marató: "jo faig coses més curtes, però com que es feia la mitja marató ho volia aprofitar, a més, estic bé de forma i he rebaixat gairebé dos minuts, així que no puc demanar més". 

La tercera classificada ha estat l'alacantina Gema Barrachina, del Rios Running, amb un registre d'1 hora, 14 minuts i 33 segons i que ha repetit la mateixa posició que a l'edició del 2020 (1h14'20''). També han pres part altres noms destacats de l'atletisme estatal, com ara Laura Méndez, del Playas Castellón, quarta, amb 1h15'02''; o Azucena Díaz, del Bilbao, cinquena, amb 1h17'05''. 

Edicions locals