'He esperat la recta final per guanyar a Javi Guerra'

L'atleta establert a Lleida Syad Lamdassem s'ha imposat al segovià amb un canvi de ritme a pocs metres de la meta

Esports

Ayad Lamdassem: 'He esperat la recta final per guanyar a Javi Guerra'
Ayad Lamdassem: 'He esperat la recta final per guanyar a Javi Guerra'

Ayad Lamdassem, d'origen marroquí però establert a Lleida des de fa molts anys, contra el segovià Javi Guerra. Els pronòstics no han fallat i dos dels millors fondistes estatals, que hi seran als Jocs Olímpics de Tòquio, han protagonitzat un frec a frec fins a pocs metres abans de la recta final de la Mitja Granollers. Lamdassem li ha guanyat la partida a Guerra en un final ajustat per pocs segons, però que ha estat gràcies a un canvi brusc, i efectiu del ritme de cursa impregnat per Ayad. 

"Jo he estat esperant a la recta final per guanyar a Javi Guerra, perquè sabia que jo soc més ràpid que ell. Ell ha tirat molt durant la cursa, però a mi m'interessava plantejar-la com si fos un entrenament i he pogut guanyar-la", admetia poc després d'alçar els braços com a campió Lamdassem, en la seva primera participació a Granollers, tot i que fa unes setmanes també va imposar-se a El Tast: "M'agrada Granollers".

Lamdassem ha fe servir la mítica cursa vallesana com a preparació pels Jocs Olímpics de Tòquio, que competirà en la marató i tindrà com a company d'equip el mateix Javi Guerra. "M'estic entrenant molt dur a les muntanyes del Pirineu, i el meu objectiu és acabar entre els deu primers classificats", explica Lamdassem, que es mostra satisfet de guanyar la cursa. 

Javi Guerra ha optat per una estratègia diferent i ha estat l'encarregat de portar la iniciativa entre el grup dels millors. "Potser hem anat excessivament lents en la primera part del recorregut, llavors jo volia fer un bon test i volia fer uns 10 km forts. Ayad m'ha canviat el ritme a falta de 500 metres i potser em falta aquesta espurna final", ha explicat Guerra, que ja s'esperava el canvi de ritme del català: "no m'ha sorprès el canvi de ritme final, ens coneixem de fa molt d etemps. S'ho ha anat guardant tota l'estona, té un final molt fort". 

Ayad Lamdassem ha guanyat amb 1 hora, 3 minuts i 31 segons, amb un marge de 13 segons amb guerra. Tots dos encaren ara la recta final de la seva preparació pels Jocs Olímpics

Edicions locals