Ayad Lamdassem i Karolina Nadolska guanyen la Mitja 2021

Prop de 3.000 atletes han pres part a la 35a edició, que ha estrenat un nou circuit a causa de la Covid

Esports

Ayad Lamdassem i Karolina Nadolska guanyen la Mitja 2021
Ayad Lamdassem i Karolina Nadolska guanyen la Mitja 2021 | KH-7

José Luis Rodríguez Beltrán

L’atleta Ayad Lamdassem i la polonesa Karolina Nadolska s'han imposat a la 35a edició de la Mitja de Granollers. Prop de 3.000 atletes han pres part a la mítica cursa vallesana que han hagut d'estrenar forçosament un nou circuit, lluny del nucli urbà, per complir amb el protocol Covid. Tot i això, la serp d'atletes populars han passat pels termes municipis de Granollers, Canovelles, les Franqueses i la Garriga. 

El tret de sortida de la cursa vallesana ha tingut lloc a les vuit del matí en un lloc inèdit fins aleshores de Granollers, a l'avinguda Sant Julià amb el carrer de l'Empordà. Els dos principals favorits masculins eren Ayad Lamdassem i Javi Guerra, tots dos amb una millor marca personal d'1 hora, 1 minut i 21 segons. Tots dos han estat protagonistes des del principi amb un grup de sis corredors, amb Houssame Bennabou, Jesus Olmos, Youssef Ben Hadi i Dmitrijs Serjogins. Tot i que a partir de l’equador de la cursa, en la tornada des de la Garriga, s’han seleccionat encara més els favorits amb Lamdassem, Guerra i Ben Hadi, tot i que quan s'enfilava cap a les Franqueses aquest darrer s’ha despenjat poc del grup de tres.

Del triplet d'atletes s'ha passat a la parella de favorits. El frec a frec per la victòria ha estat entre els dos principals atletes i en l’últim kilòmetre,  pocs metres del final, Lamdassem ha fet un canvi de ritme brusc. Guerra no ha pogut seguir les passes de Lamdassem i l'atleta, d'origen marroquí i establert a Lleida, ha encarat l’arribada tot sol. Ayad Lamdassem ha travessat la meta amb 1 hora, 3 minuts i 31 segons. Guerra ha entrat pocs segons després (1h3'44'') i el tercer lloc ha estat pel marroquí Ben Hadi (1h04'09''). 

Pel que fa a les dones, la polonesa Karolina Nadolski, que ha seguit les passes de la llebre de Roger Roca, ha agafat distància des de l’arribada amb les seves rivals. L'atleta ha dominat en solitari la cursa vallesana i ha demostrat ser-hi l’atleta més en forma amb l'absència de la portuguesa Sara Moreira, que era la rival a batre. La campiona polonesa ha travessat la meta amb 1 hora, 11 minuts i 27 segons. El podi s’ha completat amb Meritxell Soler (1h13'14''), del CA Manresa, i Gema Barrachina (1h14'33''), del Rios Running. També han pres part altres noms destacats de l'atletisme estatal, com ara Laura Méndez, del Playas Castellón, quarta, amb 1h15'02''; o Azucena Díaz, del Bilbao, cinquena, amb 1h17'05''. 

Edicions locals