El km 15 de la Mitja porta el nom de Sergi Mingote

L'alpinista paretà va participar en diverses edicions de la cursa vallesana

Esports

El km 15 de la Mitja porta el nom de Sergi Mingote
El km 15 de la Mitja porta el nom de Sergi Mingote | Xavier Solanas

Sergi Mingote és el nom del km 15 de la Mitja. L'alpinista paretà, que va morir al gener en una expedició al K2, va rebre un homenatge pòstum dimecres amb la posada de la placa en el km 15 del recorregut tradicional de la cursa vallesana. El record per sempre de l'esportista queda en un punt que els atletes fan servir de tornada cap a Granollers, just en una rotonda de Llerona, davant la benzinera. 

Mingote era un alpinista de renom internacional, que en més d'una ocasió, havia participat a la Mitja, i fins i tot, ell explicava, que les curses les feia servir com a preparació dels seus reptes. L'acte de la col·locació de la placa va tenir lloc dimecres amb la presència dels alcaldes de les Franqueses, Parets, la Garriga, Granollers i Canovelles, a banda del president de l'AE La Mitja, Toni Cornellas, el president de la Federació Catalana, Joan Villuendas, i familiars de Sergi Mingote.    

La posada d'un nom en un km de la Mitja és un dels actes paral·lels més rellevants i significatius de la prova vallesana. L'objectiu és el reconeixement a persones vinculades amb la Mitja, que han destacat o són una part important de l'esdeveniment. L'any 2007 es va iniciar aquest projecte amb el nom del km 1 a Josep Pruna, empresari i col·laborador. Des d'aleshores, s'han posat també els noms del km 2 a Josep Saperas, empresari; el km 3 a Josep Palomino, membre del grup promotor de la Mitja; el km 4 a Josep Maria Lloreda, empresari; el km 5 a Ramon Grivé, restaurador i col·laborador; el km 6 a Josep Maria Sagarra, proveïdors de la fruita i el brou; el km 7 a Alfred Codina, speaker; el km 8 a Roque Soto, mestre; el km 9 a Germà Morlans, promotor dels protocols sanitaris; el km 10 a Joan Rocasalbas, voluntari; el km 11 a Francesc Campaña, excap de la polícia de Granollers: el km 12 a Toni De Arriba, voluntari i corredor; el km 13 a José Maria Rodríguez, excorredor i entrenador; el km 14 a Margarita Arderiu, empresària; el km 20 a Joan Bretcha, empresari; i el km 21 als joves morts en accident Martí Batallé i Xavier Pocurull.  

Una etapa de l'OnCodines Trail, dedicada a Mingote

Sergi Mingote va rebre fa uns dies una altra dedicatòria amb el bateig del segon tram de l'OnCodines Trail amb el seu nom. El paretà havia exercit de padrí per tirar endavant la primera edició, que finalment s'hi va celebrar el dissabte passat. El tram 2 del repte, comú en els tres recorreguts de la prova, recorre els Cingles de Bertí per sobre Sant Miquel del Fai i s'uneix amb el Puiggraciós. Al Serrat de l’Onyó (a 565 metres d’altura), els participants van tribar un record de l’organització a l’alpinista, una escultura de fusta en forma d’àliga feta per Jordi Ubals, membre de l’organització, i un rètol amb una imatge de Sergi Mingote i la inscripció “L’àliga vola ben alt”. Després del pas pels participants per l’espai, l’àliga de fusta va presidir les arribades a la plaça. La vídua de Sergi Mingote, Míriam Roset, va assistir a l’acte i fins i tot va fer els darrers metres de repte amb l’equip Correcaminos Solidarios. La cursa va recaptar prop de 100.000 euros solidaris. 

Edicions locals