'Estem convençuts que serà un circuit molt ràpid, a prop de l'hora'

Joan Villuendas, president de la Federació Catalana d'Atletisme, analitza el nou recorregut

Esports

| JL.R.B.

José Luis Rodríguez Beltrán

La Mitja es correrà en dissabte, no pas en diumenge com és habitual, i a sobre, estrenarà nou circuit. Totalment diferent del tradicional. La Covid ha obligat a l'AE La Mitja  a fer un canvi dràstic del circuit amb l'objectiu d'evitar les aglomeracions d'aficionats pels carrers de Granollers, les Franqueses o la Garriga. Segons el protocol de la Federació Catalana d'Atletisme i els dels ajuntaments participants, entre aquests Canovelles també hi és, s'ha decidit que el recorregut no podia passar pels nuclis urbans i ha provocat que la serp d'atletes passi per carrers menys transitats, és a dir, majoritàriament pels polígons industrials de les quatre poblacions. 

"Hem tingut moltes complicacions per tirar endavant amb la cursa perquè volien fer un circuit amb una sortida tradicional, amb molta precaució, i passant per zones amb públic. Però era impossible amb l'actual situació, els protocols Covid i les mesures sanitàries, tot es complicava i llavors vam decidir fer un circuit alternatiu, lluny dels nuclis urbans", explica el president de la Federació Catalana d'Atletisme i un dels responsables de la Mitja, Joan Villuendas. Segons comenta el directiu, s'ha apostat per una cursa similar a la d'El Tast. "Va ser un èxit", assenyala Villuendas, i afegeix: "Amb El Tast ens vam anar a un circuit que passava exclusivament pel polígon industrial, prop del passeig fluvial del riu Congost, i hem de dir que va ser molt ràpid i positiu. En primer lloc els atletes se'l miraven amb respecte, però en acabar estaven agraïts perquè havia estat ràpid". 

Des d'aleshores, l'organització ha treballat en un nou circuit que dissabte veurà la llum sense la intenció de fer oblidar el tradicional. De fet, el passat dissabte jutges de la federació Catalana d'Atletisme van homologar el nou circuit perquè les marques tinguin el vistiplau de la Reial Federació Espanyola d'Atletisme. La sortida i arribada serà al mateix punt, l'Avinguda Sant Julià amb el carrer de l'Empordà, de Granollers. "Estem convençuts que el nou circuit de la Mitja serà molt ràpid, desconec si baixarem de l'hora, però que estem prop de l'hora, segur", destaca Villuendas. 

La sortida de la cursa, prevista a partir de les vuit del matí, anirà pujant metres de desnivell en direcció a Canovelles, en paral·lel al passeig del Parc Fluvial del riu Congost. "Agafarem un tram del recorregut que vam fer en El Tast, i després anirem direcció Llerona, i quan arribi a la Garriga, farà una volta pel polígon industrial, per iniciar la baixada", assenyala el president de la catalana, que comenta que a la Garriga s'arribarà al km 10 del nou recorregut. Tot seguit, es farà la baixada per la mateixa via en paral·lel al Parc Fluvial del riu Congost. "Sabem que és una cursa atípica, potser solitària, però que contrarestarem amb punts d'animació per motivar als corredors populars", explica Joan Villuendas, que està convençut que Granollers tornarà a ser la festa catalana de l'atletisme. 

 

Edicions locals