Amb ganes de fer la Mitja, amb mascareta i distància

Prop de 3.000 valents faran la 35a edició de la mítica prova atlètica, trastocada per la Covid amb canvi de circuit i amb més punts d'animació

Esports

| Toni Torrillas

Fa tan sols uns mesos, ningú podia pensar que la Mitja Marató de Granollers - les Franqueses -la Garriga es podria celebrar a la primavera del 2021, davant la situació actual per la pandèmia de la Covid-19. La incertesa de la situació ha marcat l'esdeveniment que en un principi havia descartat celebrar-se el primer cap de setmana de febrer –com és habitual– i després va sorprendre amb l'anunci de la mítica cursa vallesana pel 16 de maig. La realitat va superar el desig de milers de corredors, inclosa l'organització de l'AE La Mitja, i finalment es van encreuar els dits per fer-ho possible el dissabte 5 de juny, que comptarà amb prop de 3.000 valents. 

La cursa serà tota una edició de col·leccionista pels amants de les samarretes runners amb nou recorregut i un protocol Covid per complir en la línia de sortida i arribada, com ara portar la mascareta abans i després de la línia de meta o les sortides esglaonades, d'entre les vuit  i poc més d'un quart de nou del matí. El principal al·licient dels participants serà precisament això, participar en una cursa popular. La Mitja s'ha convertit en un oasi en l'atletisme popular i, fins i tot, el nou recorregut dissenyat lluny del nucli urbà, ja no és cap motiu de queixa per no participar-hi. Tot el contrari, a més, havent agafat part d'El Tast, que va celebrar-se fa poques setmanes amb un miler d'atletes. El nou recorregut de la cursa de 21 km arribarà fins a la Garriga, tot i que serà en un circuit d'anada i tornada en paral·lel al riu Congost, amb sortida i arribada des de l’Avinguda Sant Julià, amb el carrer de l’Empordà.

Per intentar enyorar al mínim el caliu de l'arribada al Palau d'Esports, la sortida àmplia del carrer de l'Avinguda Sant Esteve o els ciutadans del centre granollerí, l'organització ha previst una gran quantitat de punts d'animació pels 21 km. Un endoll d'energia per atletes populars i els d'elit, que majoritàriament seran primeres espases estatals. El canvi de dia és fruit a la impossibilitat de fer coincidir el nou recorregut amb la cancel·lació del mercat ambulant dels diumenges a Canovelles. La nota negativa de tot plegat és la no celebració de les altres curses de La Mitja, com ara els 10 km, el Quart, la Mini o l'Open. Cap d'elles es pot celebrar per evitar una massificació d'espectadors i, en part, per la dificultat de les sortides esglaonades que obligarien a organitzar infraestructuralment curses paral·leles, que faria inviable la cursa popular. 

La cursa espera el tret de sortida per confirmar la il·lusió d'organitzador, centenars de voluntaris i milers de participants. A les vuit del matí tindrà lloc la sortida d'elit i cada tres minuts un nou calaix, fins a completar un total de set sortides, esglaonades, amb distància i mascareta els primers metres. 

Llegeix l'especial de la Mitja al diari Som

Edicions locals