Irene Perales venç el Campionat de Catalunya Universitari de ruta

L'atleta franquesina del CA Canovelles fa la seva millor marca personal amb 19 minuts i 8 segons

Esports

Irene Perales venç el Campionat de Catalunya Universitari de ruta
Irene Perales venç el Campionat de Catalunya Universitari de ruta | Unirun

les FranquesesJosé Luis Rodríguez Beltrán

Irene Perales, del CA Canovelles i veïna de les Franqueses, viu una temporada d'ensomni als seus 20 anys. Diumenge va guanyar el Campionat de Catalunya Universitari de 5 km, en un recorregut al parc del Fòrum a Barcelona. La franquesina va imposar-se amb la seva millor marca personal amb un temps de 19 minuts i 8 segons, i va baixar la seva anterior marca en 41 segons.

Perales, que és estudiant de CAFE, va participar amb l'equip de la Universitat de Vic, i es va imposar inesperadament. "Està sent una temporada molt bona. Era una cursa cronometrada i havia de donar el millor de mi en tot el recorregut i poc després de travessar la meta em van dir que ja era la guanyadora", explica.

Fins ara, ha sumat altres èxits, com ara el Campionat de Catalunya sub-23 dels 10.000 metres en pista, que de retruc, av ser quarta absoluta; el tercer lloc dels 1.500 sub-23; o el subcampionat de Catalunya Universitari en 3.000 metres pista. "El confinament va ser un punt d'inflexió per a mi perquè abans competia perquè m'ho passava bé, però durant aquells mesos vaig fer més treball de força i he vist ara millors resultats", admet la corredora, que es prepara per disputar el Campionat de Catalunya sub-23 a l'aire lliure amb els 5.000 metres llisos i els 3.000 obstacles.

A més, la corredora franquesina també es prepara per debutar en la distància dels 21 km de ruta i podria participar en alguna mitja marató abans de final d'any. 

Edicions locals