Els participants de l'OnCodines Trail passaran un test d’antígens

El repte solidari i esportiu se celebrarà finalment el 29 de maig i tindrà un total de tres recorreguts

Esports

Els participants de l'OnCodines Trail passaran un test d’antígens
Els participants de l'OnCodines Trail passaran un test d’antígens | OnCodines Trail

El repte esportiu i solidari per equips OnCodines Trail es farà el 29 de maig, totalment adaptat als protocols per la Covid-19. Una de les noves mesures de l'organització és que totes les persones implicades en la prova passaran un test d’antígens facilitat per l’organització i finançat pels 11 ajuntaments -entre aquests Les Franqueses i Granollers- que donen suport a la prova. Els prop de 600 participants –d'un centenar d'equips–, més de 200 voluntaris i els 25 membres de l’staff se l’hauran de fer entre 24 i 28 hores abans de l’esdeveniment. 

L’OnCodines Trail també s’ha adaptat a la situació sanitària amb modificacions en el recorregut i per aquest motiu els tres circuits transcorreran completament en l'aire lliure, suprimint així els espais tancats previstos en edicions anteriors. "A petició de Protecció Civil i Salut Pública s’han hagut de suprimir i buscar alternatives a alguns trams urbans del traçat inicial i s’han fet algunes variants entre caminants i corredors per evitar que hi hagi embussades", informa en un comunicat l'organització de la prova. A més, s’ha passat dels dos recorreguts inicials, a tres recorreguts: L, M i S. Un recorregut de 43 quilòmetres caminant se suma als dos inicials de 55 caminant i 72 corrent. D’aquesta manera, es facilita, que les persones que no han pogut entrenar prou o que tenen por de no complir amb els temps de pas, puguin participar de l’esdeveniment.

El recorregut té sortida i arribada a Sant Feliu de Codines i transcorre per un total d’11 municipis del Vallès Oriental i el Moianès: Sant Quirze Safaja, Figaró, la Garriga, l’Ametlla del Vallès, Les Franqueses del Vallès, Granollers, Canovelles, Santa Eulàlia de Ronçana i Caldes de Montbui. Recorrent indrets emblemàtics com Sant Miquel del Fai, Puiggraciós, el Passeig de la Garriga, el Castell de Montbui o la plaça de la Font del Lleó de Caldes, entre molts d’altres.

Els equips que participen a l’OnCodines ho fan amb un doble objectiu: completar la cursa i recaptar un mínim de 600 euros per equip que es destinen íntegrament a la Fundació Oncovallès. En aquest sentit, la participació a la cursa requereix (a banda de la inscripció de cada un dels participants per les despeses d’organització) la donació de cada equip. Fins al moment s’han aconseguit 83.000 euros, però els donatius als equips es mantenen oberts.

Els impulsors de l’OnCodines Trail és un grup de corredors de Sant Feliu de Codines que, des de fa uns anys, participem en l'Oncotrail, una cursa per equips que es fa a Palafrugell, així com en altres curses solidàries. La pèrdua de la Glòria, membre de l’equip, a conseqüència d’un càncer, ha fet que aquest grup de persones es decidís a impulsar aquesta iniciativa. El 10 de setembre de 2019, en una presentació al centre cívic de Sant Feliu de Codines, el repte va ser apadrinat per l’alpinista Sergi Mingote i l’atleta Eli Gordón.

Edicions locals