Joan Villuendas: 'Estem fent un circuit alternatiu per La Mitja 2021'

El nou recorregut s'allunya del nucli urbà i passarà pel passeig fluvial i el polígon industrial

Esports

Joan Villuendas amb el campió d'El Tast, Ayad Lamdassem
Joan Villuendas amb el campió d'El Tast, Ayad Lamdassem | JL.R.B.

José Luis Rodríguez Beltrán

El Tast ha estat un banc de proves per La Mitja Granollers 2021. Des de l'AE La Mitja i la Federació Catalana d'Atletisme s'ha valorat positivament el nou circuit de la cursa granollerina de 10 km pel polígon industrial de Canovelles, allunyat del nucli urbà. Precisament aquest requisit, per aplicar el protocol Covid, farà que el circuit tradicional dels 21 km de Granollers es modifiqui pel 16 de maig. 

Segons ha admès en la línia d'arribada d'El Tast el president de la Federació Catalana, Joan Villuendas, s'està treballant en un nou circuit alternatiu. "Hem començat a mirar un circuit alternatiu per La Mitja, que no passi pel centre de la ciutat per evitar aglomeracions", explica Villuendas, que tot i que encara no està fet el nou recorregut, avança que aquest passarà "pel passeig fluvial i zones del polígon industrial", similar a El Tast, assenyala. A més, admet que la sortida serà des de Granollers i es posaran diversos punts d'animació com s'ha fet amb El Tast. 

En tres setmanes La Mitja preveu acollir una cursa de més de 4.000 atletes i aplicarà el protocol d'El Tast. "Hem de donar un impuls a la ruta aplicant els diversos protocols que tenim, per donar confiança als atletes. Hem aplicat protocols de seguretat a El Tast i hem acabat satisfets, com és el cas de les sortides esglaonades", Villuendas,  De fet, el responsable de l'ens federatiu ha indicat que Granollers està sent un exemple en la realització de curses, ja sigui fa uns mesos amb el Cros Internacional i ara amb El Tast, sent aquesta la primera cursa de ruta del 2021. 

Edicions locals