Adrien Maire guanya la primera edició de la Challenge del Vallès

El ciclista francès queda tercer a la cronoescalada de la Garriga i segon a l'etapa de diumenge a les Franqueses

Esports

El pas de la ronda vallesana per Marata
El pas de la ronda vallesana per Marata | Xavier Solanas

les Franqueses

Adrien Maire (AVC Aix en Provence) ha dominat la primera edició de la Challenge del Vallès, de dues etapes. Dissabte va ser tercer a la cronoescalada de la Garriga i diumenge va quedar segon, després de protagonitzar una escapada a dues voltes del final a les Franqueses. El ciclista francès ha estat el millor i s'ha imposat amb 39 segons d'avantatge respecte al company d'escapada, Oier Ibarguren (Caja Rural-Seguros RGA), que alçava els braços com a campió d'etapa davant l'Ajuntament de les Franqueses i Maire. 

Qui defensava el lideratge era el jove navarrès Unai Aznar (Lizarte), que dissabte s'havia imposat a la cronoescalada a l'Alt de Can Poi de La Garriga, però diumenge tocava un esforç ben diferent: una jornada de desgast de més de quatre hores de cursa en què s'han fet cinc voltes. Després d'una jornada ràpida i amb constants alternatives, els mateixos Ibarguren i Maire s'han destacat a dues voltes del final, per acabar-se jugant el triomf a la meta davant l'Ajuntament de Les Franqueses del Vallès. Gràcies als temps de la cronoescalada, Adrien Maire (AVC Aix en Provence) podia assegurar-se la victòria final de la Challenge del Vallès, i per això no ha disputat la victòria a Ibarguren, que ha alçat els braços en la que és la seva primera temporada d'elit.

Una jornada que puntuava com a quarta cita de la temporada de les Grans Clàssiques, que ara lidera el cinquè classificat d'avui Víctor Martínez (Electro Hiper Europa), qui ha puntuat en les quatre proves disputades, i que tindrà la seva propera data el dia 9 de maig amb la disputa del 71è Gran Premi d'Òdena.

Classificació general I Challenge del Vallès:

  1. Adrien Maire (AVC Aix en Provence) a 4:12:27
  2. Oier Ibarguren (Caja Rural-Seguros RGA) a 0:39
  3. Unai Aznar (Lizarte) a 1:37
  4. Clément Delcros (AVC Aix en Provence) a 1:38
  5. Oliver Knight (AVC Aix en Provence) a 1:42

    La  Challenge del Vallès ha comptat amb prop de 200 participants, que era el límit permès pel protocol Covid. La ronda vallesana, entre la categoria elit i sub-23, ha estat organitzada amb èxit per la Unió Ciclista Les Franqueses i el Club Ciclista La Garriga. 

    Edicions locals