La cursa de Primavera dona pas a la Challenge del Vallès

Neix una ronda ciclista amb una contrarellotge dissabte per la Garriga i una etapa amb sortida i arribada a les Franqueses, diumenge

Esports

La cursa de Primavera dona pas a la Challenge del Vallès
La cursa de Primavera dona pas a la Challenge del Vallès

les FranquesesJosé Luis Rodríguez Beltrán

La clàssica cursa de Primavera de les Franqueses ha crescut aquest any per convertir-se en una ronda de dues etapes amb el nom Challenge del Vallès. La nova prova, de dos dies, és possible per la col·laboració entre la Unió Ciclista Les Franqueses i el Club Ciclista La Garriga que convertiran aquest cap de setmana al Vallès Oriental en la capital catalana del ciclisme d'elit i sub-23 amb una cronoescalada i una etapa en ruta. 

La primera jornada, la tarda de dissabte, obrirà foc amb una cronoescalada de 2 km de recorregut a La Garriga a a l'Alt de Can Poi; mentre que diumenge, tindrà lloc el GP KH-7 Les Franqueses -anteriorment, cursa de la Primavera-, amb el seu recorregut clàssic de 160 km amb l'Alt de Samalús com a principal dificultat i amb cinc voltes. "Teníem una cursa de prestigi d'un dia, ara volíem créixer i hem pensat fer dues etapes amb la col·laboració del club de la Garriga. Hem de consolidar aquesta nova prova de dues etapes, però perquè no pensar en una cursa vallesana de tres etapes?", es preguntava Toni Serra, responsable de la Unió Ciclista Les Franqueses, que admet que el recorregut de la cursa de diumenge ha reduït un tram que passava per Cardedeu "i per això fem cinc voltes, en comptes de quatre".

La participació per les dues etapes ja s'ha complert amb 200 participants, comptant en primera instància amb els nou equips elit i sub-23 catalans, a banda de conjunts d'arreu de l'Estat i internacionals, com ara la selecció de Mònaco o equips francesos. Entre aquestes, hi ha el guanyador de la cursa franquesina del 2019, Stephan Bakker, Benjamí Prades (CC Rias Baixas), Raúl Rota (Lizarte) o Gerard Bofill (Antiga Casa Bellsolà-Girona). "Hem hagut de dir que no a un gran nombre d'equips perquè pel Covid estem limitats a 200 participants. Pensem que estem fent un salt qualitatiu esportivament i organitzativament", assenyala  Serra, que admet la tasca indispensable de Santi Segú, de Bicicletes Segú, com a enllaç entre esl clubs de les Franqueses i la Garriga per crear la nova ronda vallesana. 

La cursa repartirà els premis de guanyador de la general i les classificacions per equips, de la muntanya, les metes volants, guanyador sub-23 i primer català, amb mallots patrocinats per KH-7, Sigma Serveis, Plàstics Comellas, Bicicletes Segú i Transports Segú, respectivament. 

Edicions locals