Represa de les competicions amateurs i juvenils de futbol i futbol sala

La Federació Catalana de Futbol preveu tornar a competir a partir del 20 i 21 de març

Esports

| Xavier Solanas

La Federació Catalana de Futbol reprendrà les lligues amateurs de futbol i futbol sala, excepte la Segona Catalana de futbol, i la categoria juvenil el 20 i 21 de març. El Govern de la Generalitat ha autoritzat la represa de les competicions federades a partir de 16 anys, a través de l'última resolució del Procicat. 

Les competicions es reprenen amb la disputa d’una única volta o fase i els efectes classificatoris d’ascensos i descensos especificats en els indicats Plans de Competicions si es completen tots els partits. Per preparar la represa, els equips participants en les competicions autoritzades poden acordar partits amistosos de preparació per al reinici dels campionats. Això sí, amistosos i partits oficials es disputaran sense presència de públic.

La mobilitat entre comarques pels federats estarà autoritzada, tot i que el toc de queda de 22 a 6 hores continuarà i els clubs i les instal·lacions s'hauran d'adequar. 

Protocol Covid

En el cas que en un equip es doni un contagi per Covid-19, el club ho ha de notificar de forma urgent a l’FCF a través del formulari de notificació de positius de la intranet. El protocol serà le mateix que a la Primera Catalana, que un cop es notifica un positiu hi ha un confinament de deu dies de l'equip. 

La Segona Catalana de futbol no es reprèn

La Junta Directiva de la Federació Catalana de Futbol, seguint l’enquesta que ha formulat als clubs durant la setmana passada, i davant la impossibilitat de complir el Pla de Competició -per dates no es pot acabar abans de finalitzar el mes de juny i s’acumularien els partits intersetmanals, en una categoria absolutament amateur-, ha decidit no reprendre la Segona Catalana de la present temporada 2020-2021. En aquest sentit, l’FCF ha determinat la impossibilitat que es produeixin efectes classificatoris en la present temporada i en la categoria afectada, i proposarà un nou format de competició, d’inscripció voluntària i sense efectes d’ascensos i descensos.

Edicions locals