La Unió Ciclista posa en marxa un equip júnior de competició en ruta

L'entitat inicia un projecte en col·laboració amb el Genesis de Barcelona i amb l'objectiu de competir a la Copa Catalana i d'Espanya

Esports

La Unió Ciclista posa en marxa un equip júnior de competició en ruta
La Unió Ciclista posa en marxa un equip júnior de competició en ruta | Xavier Solanas

les FranquesesJosé Luis Rodríguez Beltrán

La Unió Ciclista Les Franqueses ha fet una passa endavant i ja no només serà un grup de cicloturistes, també un equip competitiu. Des d'aquest 2021, l'entitat dirigida per Toni Serra ha posat en marxa un equip júnior de competició en ruta que lluitarà per la Copa Catalana i la Copa d'Espanya júnior. L'equip ha estat possible per l'acord, i la bona relació, del club franquesí i l'equip Gènesis de Barcelona, que té un centre de tecnificació al velòdrom d'Horta. "Ells tenien joves sense equip, i nosaltres volíem fer un equip", assenyala el president de la Unió Ciclista, Toni Serra. 

El nou equip té la intenció de ser una sortida pe a tots aquells infants que participin en l'Escola Municipal de Ciclisme. "Volem que en dos o tres anys, aquest nou equip júnior pugui ser una continuació de l'escola", diu Serra, que no descarta crear la categoria cadet, sub-23 o elit, si es requereix. Tot i que per muntar el júnior, ha estat clau el suport d'un patrocinador que ha signat un contracte per tres anys, Finques Feliu. El pressupost anual de l'equip júnior competitiu oscil·larà entre els 20.000 i els 25.000 euros. 

L'equip està format amb set corredors i l'objectiu serà "l'aprenentatge de tots ells i després veurem on ens posiciona la temporada", admet el director de la Unió Ciclista Finques Feliu, Santi Segú, que admet la il·lusió del projecte: "és una categoria bastant complicada, però partim amb la il·lusió de muntar un nou projecte de les Franqueses, que volem donar continuïtat i sortida als nanos". 

D'entre els corredors, n'hi ha un de les Franqueses, Sergi Galvany, de 17 anys, que debuta en la categoria. "La intenció és disputar el màxim de curses, i fins i tot, intentar guanyar alguna", comenta Galvany, que l'any passat competia a BTT a Lliçà d'Amunt. "Jo em veig que em puc defensar en tots els terrenys de la ruta, però depèn de com es doni la situació de cursa", admet el franquesí. La resta de corredors de primer any són Ignasi Lambea, Tomas Deosdat, Albert Muntanya i Aniol Parareda; mentre que els de segon any són Iker Bernal i Gerard Arias.

L'equip s'estrenarà en cursa oficial el pròxim 14 de març en una prova del circuit català al Prat de Llobregat. 

Presentació davant l'Ajuntament

La Unió Ciclista Finques Feliu es va presentar diumenge davant l'Ajuntament amb la presència de l'alcalde Francesc Colomé i la regidora d'Esports, Montse Vila, que van desitjar sort al nou equip durant el 2021.

 

Edicions locals