El CF les Franqueses i el CE Llerona tornen a entrenar

Els dos clubs demanen millores sanitàries per tornar a competir

Esports

| CF Les Franqueses

José Luis Rodríguez Beltrán

La Federació Catalana de Futbol reprendrà la Primera Catalana, amb el CF les Franqueses, i la Preferent femenina, amb el CE Llerona, el 27 i 28 de febrer. L'ens federatiu va comunicar dilluns la tornada competitiva després de les noves directrius del Procicat, que preveu la tornada a les competicions catalanes que donen accés a campionats estatals. Tanmateix, es reprendrà la categoria preferent juvenil masculina, amb l'equip de l'ECG.

Les Franqueses i el Llerona ja han iniciat els entrenaments, tot i que els dos equips demanen una tornada esportiva més segura. "És de bojos tornar a ajuntar-nos en un vestidor amb 30 persones, quan per exemple, no em deixen anar a veure als meus familiars al poble del costat", explica l'entrenador de les Franqueses, Manolo Parralo, que es mostra molt crític amb la tornada: "volem tornar, però fent proves PCR o d'antígens, amb una seguretat, que avui dia no tenim". L'equip de Primera Catalana va iniciar els entrenaments dimarts "amb grups de tres; i cinc jugadors ja no van venir perquè tenen por de perdre la feina si ens tornem a confinar", diu Parralo.

Des de dilluns, la quarantena de clubs dels dos grups de la Primera Catalana s'han reunit telemàticament i han signat un manifest conjunt per demanar solucions de salut, econòmiques i esportives, i si no es troben, manifesten que no poden afrontar la represa esportiva. De fet, el text suma 32 signatures de 40 clubs, entre aquests els baixvallesans del CF Mollet UE i el CF Parets, i el vallesà de les Franqueses. D'entre les peticions que demanen a la federació, hi ha la realització de tests, la falta de jugadors en algunes plantilles i la davallada d'ingressos sense subvencions i falta de públic al camp. 

El manifest dels 32 equips de Primera Catalana considera a la federació "que tingui a bé habilitar solucions adients a les necessitats dels clubs, que a la fi som els afiliats a l'FCF i l'hem escollit per estar al capdavant per defensar els interessos dels clubs i trobar les millors solucions al futbol català". 

El Llerona va iniciar els entrenaments dilluns. "Les jugadores tenen ganes de competir, però ens agradaria que es tingués en compte el futbol femení al mateix nivell que el masculí. Si hi ha proves PCR, que siguin proves per a tots", assenyala Toni Fernández, coordinador del CE Llerona. La Primera Catalana tornarà i només es jugarà la primera fase; i la preferent femenina i juvenil masculina, es disputarà tan sols la primera volta. 

 

Edicions locals