La Mitja Granollers se celebrarà el 16 de maig

La prova de 21 km i El Tast, previst pel 24 d'abril, s'inclouen al calendari estatal de curses

Esports

| Toni Torrillas

José Luis Rodríguez Beltrán

La Mitja Granollers havia de celebrar-se avui diumenge, 7 de febrer, una nova edició, però a causa de la pandèmia l'organització va decidir endarrerir la cita. Finalment, el seu responsable, Toni Cornellas, va desvetllar aquest cap de setmana quan se celebraria la mítica prova vallesana: el 16 de maig.  Fins i tot, el granollerí va advertir també que El Tast, que no es va poder celebrar a la tardor del 2020, tindria nova data amb el 24 d'abril. 

Totes dues curses se celebraran, si la situació sanitària ho permet. A banda d'això, l'AE Mitja ha inclòs El Tast i la Mitja al calendari estatal. "Hi haurà inscripció conjunta aquest any també. Tenim pensat obrir inscripcions a final de mes. Hem d'estar atents a la situació sanitària", explica el responsable de la Mitja al diari SomGranollers, Toni Cornellas. 

La Mitja tindrà lloc el 16 de maig sense les distàncies de 5 i 10 km. La prova, com se celebrarà al maig, l'hora de sortida s'haurà d'avançar fins a dos quarts de nou o les nou del matí. "Tampoc volem que hi hagi aglomeracions entre corredors", adverteix Cornellas, que assegura que la sortida serà com és habitual prop de l'estació de tren de rodalies i l'arribada, davant del Palau d'Esports, Tot i que, hi haurà un canvi del recorregut a l'altura de l'Ajuntament de les Franqueses. "Davant l'Ajuntament franquesí hi havia el tram de pujada i el de baixada. El que farem, per evitar possibles encreuaments, és que els de baixada passin per darrere de l'Ajuntament", diu. A més, la sortida serà esglaonada, com s'ha fet a altres curses en els darrers mesos, com ara la Cursa de la Mercè o la Cursa dels Nassos, on van haver-hi aproximadament un miler de participants. "Potser hi ha una diferència d'un quart d'hora o vint minuts entre els primers a sortir i els últims. Farem fileres, com la Fórmula 1 o MotoGP, amb set o vuit corredors per filera. I cada pocs segons, sortiran files i files, ordenadament", explica Cornellas.  

 La Mitja engloba també les curses Mini i l'Open, que fins quinze dies abans de la prova no es decidirà si finalment s'hi fan o no. "Tot dependrà de la situació sanitària. L'Open està dins el programa de la gent gran a Granollers i si no fan activitats, tampoc hi haurà Open", admet Toni Cornellas, que assenyala que ara per ara no se sap si es farà. L'organització té estudiat la possibilitat de tirar-ho endavant i si finalment es pot celebrar, l'Open acabaria a les pistes d'atletisme i la cursa Mini es faria, si és possible, al carrer Girona. "Volem evitar aglomeracions en tots els casos", assenyala. 

El Tast, canvi de recorregut

Gairebé un mes abans, El Tast seria una bona prova de toc per la Mitja del 16 de maig. El Tast, de 10 km, es preveu el dissabte 24 d'abril amb un canvi de recorregut. Si bé la sortida seria a la Garriga, l'arribada es canviaria i no arribaria fins a les pistes d'atletisme. El final de cursa es marcaria al polígon industrial entre Granollers i Canovelles. "Volem evitar al màxim els trams urbans per facilitar la seva organització i evitar aglomeracions", diu el responsable de l'AE La Mitja.  

Edicions locals