Jordi Madera venç la Cursa dels Nassos i es prepara per a Tòquio

L'atleta ha estat preseleccionat per als Jocs Paralímpics 2021

Esports

Jordi Madera venç la Cursa dels Nassos i es prepara per a Tòquio
Jordi Madera venç la Cursa dels Nassos i es prepara per a Tòquio

José Luis Rodríguez Beltrán

Jordi Madera va acomiadar el 2020 com ho ha fet als darrers anys, guanyant la Cursa dels Nassos de 10 km de Barcelona. L'atleta paralímpic de les Franqueses és un fix en la tradicional última cursa de l'any i va imposar-se el dijous passat amb un temps de 23 minuts i 3 segons, amb un marge de més de 13 minuts amb el segon, Enric Sanz i un quart d'hora amb el tercer, Richard Mais. 

El franquesí és un referent en les curses amb cadira de rodes i guanyar la Cursa dels Nassos entra dins la planificació per participar en els seus tercers Jocs Paralímpics a Tòquio 2021, després de fer-ho a Pequín (2008) i Rio (2016). L'objectiu per als Jocs Paralímpics és participar en la marató i intentar lluitar per les medalles, ja que a Xina i Brasil va assolir un meritori 8è lloc. "Al desembre vaig rebre el comunicat que estava preseleccionat per als Jocs Paralímpics. Es manté la mínima aconseguida de la temporada passada, però en el meu cas estem a l'espera que es validi la que vaig aconseguir al Japó l'octubre del 2019", explica Jordi Madera, que preveu un calendari fins a les olimpíades sense cap marató per la covid-19. "Havia previst participar en la Marató de Sevilla, però ja està cancel·lada". 

Per superar aquesta situació, Madera es planteja l'opció de competir en pista i intentar participar en els 1.500 i 5.000 metres. "Les maratons han passat totes per a després de l'estiu, així que hauré de centrar-me en competicions de pista, que sembla que estan més controlades, i em serviran com a preparació per a la marató", adverteix Madera, que dels 5.000 metres ja va participar en les dues anteriors olimpíades disputades i 1.500 a Pequín. 

 

 

 

Edicions locals