El futbol i el futbol sala català no s'iniciarà el 9 i 10 de gener

La Federació Catalana de Futbol adopta aquesta mesura "per la continuïtat de les mesures restrictives en la pràctica esportiva"

Esports

| Ona Cervera

El futbol i el futbol sala d’àmbit català no es podran iniciar el cap de setmana del 9 i 10 de gener, segons ha informat la Federació Catalana de Futbol (FCF). L'ens federatiu ha adoptat aquesta mesura "per la continuïtat de les mesures restrictives en la pràctica esportiva", a més, afegeix: "l'FCF informarà de forma puntual tan aviat com s’aixequin aquestes restriccions, i sigui possible disposar del període preparatori previ per la tornada a les competicions". 

Aquesta determinació s’adopta després que no hagin patit cap variació les mesures restrictives que s’apliquen en el món de l’esport, dins del marc general de disposicions decretades per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia per la Covid-19 a Catalunya. Entre d’altres, segueixen vigents la limitació de mobilitat comarcal, el toc de queda entre les 22.00 hores i les 06.00 hores, la necessitat d'ús de la mascareta en l’activitat física col·lectiva en espais tancats, i la prohibició de la disputa de partits amistosos i de competició.

En aquest context, per tant, segons explica el comunicat de l'FCF, no es donen les condicions necessàries per a la represa dels campionats, alhora que no permet garantir el temps mínim indispensable per a la preparació adequada d’aquestes competicions.

Edicions locals