Incertesa dels clubs per la represa del futbol i futbol sala

La majoria dels clubs de Granollers i les Franqueses veuen amb preocupació la competició d'aquesta temporada

Esports

| Xavier Solanas

les Franqueses, GranollersJosé Luis Rodríguez Beltrán

La Federació Catalana de Futbol ha donat llum verda a la reestructuració de les competicions del futbol i futbol sala d’àmbit territorial per l'actual temporada, de tal manera que les categories amb subgrups passaran a disputar-se a una fase, i en la resta es jugarà la competició a una única volta. La data de represa de les competicions, es fixa inicialment a partir del 9 i 10 de gener en futbol, i del 16 i 17 del mateix mes en futbol sala, així com en les últimes categories del futbol femení i base. 

Aquesta nova situació ha ampliat la sensació d'incertesa dels clubs granollerins i franquesins, que des de fa unes setmanes van reprendre els entrenaments, sense competir. D'entre els equips amb un sènior a Primera Catalana hi ha el CF Les Franqueses, que només entrena individualment i no veu clar la represa. "No m'agrada la possibilitat de tornar a jugar a principis de gener, vista la situació que tenim amb la Covid-19. El nostre equip va tenir 18 casos de Covid-19 i no volem tornar a passar per una situació similar. Si enguany s'ha de suspendre tot, doncs se suspèn", admet el tècnic Manolo Parralo, que a més, admet que aquesta temporada volien gaudir de la Primera Catalana: "en un any històric per a nosaltres, que ens va costar tant fer l'ascens, enguany només podríem jugar prop de 16 partits". 

La base encara no ha pogut ni tan sols disputar un partit oficial, però els clubs consideren l'opció de no fer res. "Tal com està la situació, crec que no hauríem de tornar a competir fins que tot això de la Covid-19 s'hagi solucionat. Nosaltres entenem els interessos econòmics de federació i de clubs, per fortuna nosaltres econòmicament estem bé; però s'ha de ser prudent. Nosaltres els divendres ja no entrenem", admet el president del Bellavista Milán, Juan Emilio Bertrán. Tanmateix es pronuncia el mandatari de l'Atlètic del Vallès, Felipe García: "jo crec que no podrem fer ni la meitat de la lliga. La federació vol al gener, perrò no ho veig gens clar. Aquest any no s'hauria de jugar". De fet, aquests dies, el club granollerí està repartit entre els camps de Ponent i la Font Verda per les obres d'instal·lació de la nova gespa artificial.

En futbol sala, el CEFS Ciutat de Granollers tampoc veu oportú reprendre la competició al gener, tot i que apostaria per fer un ajornament fins a la primavera, si la situació millora. "Potser hauríem d'esperar a la primavera i allargar la temporada durant l'estiu", admet el president del FS Ciutat Granollers, Juan Fernández.

L'única excepció és l'ECG perquè el seu primer equip milita a la Tercera Divisió espanyola, tot i que la base està com la resta d'equips vallesans. "Entenem la complexitat d'aquesta temporada i el que fem és adaptar-nos i estar preparats per competir quan ens toqui, i en les circumstàncies i el context, que sigui", explica el coordinador de l'Esport Club, Oriol Casals.

Edicions locals