Les lligues catalanes de futbol i futbol sala es redueixen a la meitat

La Federació Catalana de Futbol ha donat llum verda aquest dijous a la reestructuració de les competicions del futbol i futbol sala d’àmbit territorial per la temporada 2020-2021

Esports

| JL.R.B.

La Federació Catalana de Futbol ha donat llum verda aquest dijous a la reestructuració de les competicions del futbol i futbol sala d’àmbit territorial per la temporada 2020-2021, de tal manera que les categories amb subgrups passaran a disputar-se a una fase, i en la resta es jugarà la competició a una única volta. L’aprovació s’ha produït després de les trobades telemàtiques mantingudes amb equips de totes les categories, amb la convocatòria fins al moment d’un total de 803 clubs d’arreu del territori català per presentar i explicar l’adequació del calendari a l’escenari actual.

L’adaptació dels plans de competició estableix la reducció de les lligues, de tal manera que a la Primera i la Segona Catalana, en futbol masculí, es disputarà la totalitat de la primera fase, en cada subgrup. L’ascens es decidirà en una eliminatòria d’anada i tornada entre els campions de cada subgrup, mentre que els descensos seran directes segons la classificació final per posicions. Al seu torn, a la resta de categories es reestructurarà la lliga regular a una volta de competició, mantenint en gairebé tots els casos les agrupacions actuals d’equips.

Pel que fa al calendari, en aquells campionats ja iniciats es reprendrà la lliga a partir de la jornada en què es va quedar aturada. La resta de grups donaran el tret de sortida a la temporada amb la disputa de la primera jornada. A la vegada, el nou calendari comprendrà diverses jornades de descans per a facilitar la recuperació de partits. Les dates lliures són el 13 i 14 de febrer, el 13 i 14 de març, el 3 i 4 d'abril i l'1 i 2 de maig només futbol sala. 

La data de represa de les competicions, fixada inicialment a partir del 9 i 10 de gener en futbol, i del 16 i 17 del mateix mes en futbol sala, així com en les últimes categories del futbol femení i base, estarà condicionada a la decisió final del Govern, en funció de l’avançament de les fases de desescalada marcades.

Bonificacions de quotes

En les reunions amb els clubs, tanmateix, l’FCF ha donat a conèixer el retorn del 50% de l’import de la quota del Portal del Federat per a tots els federats i federades amb llicència en actiu, que es produirà al llarg del transcurs de la temporada.

Edicions locals